Vestea așteptată de toți șoferii! Poți afla dacă este radar pe drumul unde te deplasezi: Trucul care te scapă de amendă

sofer-650×435

Ajutor nesperat pentru toți șoferii din România. Este vestea așteptată de toți conducătorii auto. Poți afla dacă este radar pe drumul pe care te deplasezi, dar și dacă te va întâmpina un echipaj de poliție.

Radarul este spaima șoferilor. Într-o Românie cu infrastructură rutieră zero, conducătorii auto abia așteaptă o porțiune de drum liberă pentru a mări viteza. De multe ori, sunt prinși de radar și de echipajele de poliție.

Cum pot scăpa șoferii de amendă

Totul se poate rezolva acum. Poți afla acest lucru în aproximativ 30 de secunde. Radarul este învins de aplicațiile de trafic! Șoferii pot afla acum în doar 30 de secunde dacă este vreun echipaj de poliție în drumul lor. „Atenție, radar” este un ajutor pentru românii care încearcă și reușesc să fenteze radarele Poliției. Numeroși șoferi se laudă că au reușit să facă economii serioase în timpul acesta, în timp ce oamenii legii se plâng de faptul că nu mai sunt atât de eficienți ca înainte, nevoiți fiind să-și mute foarte des locul de vânat conducătorii care profită de caii putere, conform playtech.ro.

„Observăm că echipajul de poliţie abia s-a poziţionat şi deja avem un utilizator care a raportat acum 33 de secunde punctul de radar fix”, a declarat Paul Dorneanu, reprezentant al aplicației trafic. „Acești conducători auto care folosesc astfel de aplicații au mai mici șanse de a fi prinși de poliție. De cele mai multe ori, cei care sunt tentați să folosească aceste aplicații sunt cei care încalcă legea sau conduc cu o viteză excesivă”, a susținut Cosmin Andreica, polițist.

Un proiect de lege depus în Parlament prevede faptul că permisul de conducere de categoria B va putea fi folosit și în cadrul altei categorii. Este vorba despre motocicletele cu cilinde de maxim 125 de cm3, dacă șoferul în cauză are 24 de ani și permis de categoria B de cel puțin 2 ani. „După litera j a al. 1 al art 24.1 se introduce litera k) permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile pentru motociclete cu cilindree maximă de 125 cm3, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0.1 kW/kg (categoria A1), cu condiţia ca deţinătorii permiselor să aibă vârsta minimă de 24 de ani şi permisul categoria B obţinut cu cel puţin doi ani în urmă”, scrie în proiect.

Revista Presei