Vestea care-i lovește pe toți românii! Se întâmplă chiar înaintea sărbătorilor: Ce aliment se scumpește

bani

Este vestea care îi lovește pe toți românii! Totul se întâmplă chiar înaintea sărbătorilor de iarnă. Un aliment nelipsit de pe masa tuturor se scumpește.

Lovitură cruntă înaintea Crăciunului și a Revelionului. Vom rămâne cu buzunarele goale. Un aliment atât de căutat se scumpește.

Se scumpește carnea de porc

Carnea de porc se scumpește înaintea sărbătorilor. Este anunțul făcut de specialiști care le dă fiori, în prag de iarnă, tuturor românilor. Vom avea mari probleme în a mai pregăti sărbătorile de iarnă în acest an. Carnea de porc se va scumpi extrem de mult.

Specialiștii spun că prețul se va ridica cu circa 25% la carnea de porc. Astfel, aceasta ar putea deveni astfel o delicatesă pentru mulţi în acest an.

Specialiştii din domeniu consideră că aceste scumpiri sunt efectul direct al pestei porcine, care a afectat puternic România şi a dus la scăderea drastică a numărului de animale. Pagubele provocate de pesta porcină în ţara noastră sunt estimate în prezent la jumătate de miliard de euro, scrie dcnews.ro.

Uciderea a zeci de mii de porci în România din cauza pestei porcine înseamnă şi că, în acest an, de Crăciun, românii vor mâncă multă carne din import, provenită în special din Spania sau Germania. Există însă şi alte variante pentru ca mesele în familie să nu rămână goale: multe persoane aleg în această perioadă carnea de pui sau de curcan.

Revista Presei