Vestea care vizează două milioane de români! Au intrat banii în cont: Vezi dacă ești printre ei

bani

Este vestea momentului. Două milioane de români sunt vizați. Le-au intrat bani în cont de la ANAF. S-ar putea să fii unul dintre aceștia. Anunțul a fost făcut de către ministerul Finanțelor Publice.

Este vorba despre taxa auto. Din 2017 și până în prezent ANAF a restituit 6,16 miliarde de lei pentru cele 1,91 de milioane de cereri depuse și aprobate.

Ce trebuie să facă ca să iei banii

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a restituit taxe auto. Este vorba despre taxa auto pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrul de mediu. Toți contribuabilii români care au depus documentaţii complete au acum banii în cont.

Din 2017 până în prezent, ANAF a restituit taxe auto în valoare totală de 6,16 miliarde de lei, pentru 1,91 de milioane de cereri depuse şi aprobate.
„Menţionăm că, ANAF are în atenţie şi cererile ale căror documentaţii sunt incomplete. Acestea vor fi soluţionate, pe măsură ce contribuabilii notificaţi vor transmite către Agenţia Fiscală clarificările solicitate”, se precizează în comunicatul instituției.

Bani în plus pentru români

Guvernul a aprobat încă de pe 12 iunie suplimentarea bugetului Ministerului Mediului cu 650 de milioane de lei pentru restituirea taxei auto, termenul limită anunţat atunci fiind 30 iunie.

„Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Mediului din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019. Este vorba despre o suplimentare cu 650 de milioane de lei pentru a se acorda banii plătiţi pentru timbrul de mediu, taxa auto, în funcţie de denumirea pe care a avut-o această taxă de-a lungul timpului. Ştiţi că termenul limită este de 30 iunie. Până acest moment au fost plătite deja sume totale în valoare de 3,1 miliarde de lei”, spunea atunci purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Citește și:

Revista Presei