Vestea momentului pentru milioane de pensionari! Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor  cu 40%

14 apr. 2020
Vestea momentului pentru milioane de pensionari! Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor  cu 40%

Vești importante pentru milioane de pensionari care așteaptă cu sufletul la gură mărirea oficială a pensiilor, cu 40 %, începând din luna septembrie, după cum stă scris în Legea Pensiilor. Cu toate acestea, criza provocată de coronavirus ar putea duce la limitarea acestei măsuri. Cu toate acestea, un fost ministru de Finanțe vine cu vești îmbucurătoare pentru această categorie de români.

Veste dată de Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanțelor în Guvernul PSd, a dat luni, în direct la România TV, o serie de asigurări pensionarilor care aşteaptă majorarea pensiilor din toamnă. Acesta spune că mărirea programată pentru pensii va avea loc, indiferent dacă actualul guvernul Orban umblă la diferite formule şi ia la rectificare în calcul reducerea banilor necesari pentru asigurarea de la 1 septembrie a creşterii punctului de pensie.

„Vreau să spun, ca să fie foarte clar pentru cei care ne urmăresc: pensionarii să stea liniştiţi. Chiar dacă actualul guvern umblă la diferite formule şi ia la rectificare în calcul reducerea banilor necesari pentru asigurarea de la 1 septembrie a creşterii cu 40% a punctului de pensie, în Parlament, rectificarea bugetară când va ajunge, rectificarea bugetară va fi modificată astfel încât promisiunile şi legea astăzi cum prevede ea, să se asigure această creştere a punctului de pensie de la 1 septembrie şi a alocaţiilor de la 1 iunie, aşa cum au fost ele votate în Parlament.

Pentru că bani se pot face rost, iar actualul guvern sper să nu facă aceeaşi greşeală pe care au făcut-o alţii în 2010, să reducă din venituri, pentru că efectele negative sunt în lanţ. Se pot găsi alte măsuri şi soluţii, dar nu tăieri de venituri”, a declarat luni seară Eugen Teodorovici, la România TV.

Revista presei