Vești alarmante: Se pregătește o nouă carantină în România: Este posibil să depășim Italia

CORONAVIRUS200

România pare să piardă ușor ușor controlul asupra pandemiei de coronavirus, cifrele cu privire la numărul de noi îmbolnăviri crescând de la o zi la alta. În tot acest context, autoritățile iau în calcul noi măsuri dure pentru limitarea răspândirii virusului.

De mai bine de trei săptămâni, cazurile de coronavirus cresc alarmant în România, iar realitatea din teren, cu cluburi și plaje pline până la refuz, nu ne oferă perspective prea bune nici pentru viitor. Tocmai de aceea, autoritățile iau în calcul înăsprirea măsurilor de distanțare socială.

Potrivit surselor Impact.ro, atunci când numărul de noi îmbolnăviri va ajunge la 2000, Bucureștiul va intra în carantină.

Astfel, pentru a evita ca România să ajungă precum Italia, acolo unde au fost înregistrate până acum peste 40.000 de morți din cauza coronavirusului, autoritățile iau în calcul restricționarea ieșirii și intrării în Capitală, pentru o perioadă determinată de timp.

„Să fie clar, sunt doar discuții, propuneri și scenarii, nu este nicio decizie bătută în cuie. Este, însă, foarte posibil, ca la 2000 de cazuri să se închidă Bucureștiul,iar pe deasupra, purtatul măștii să devină obligatoriu și în spațiul public.

Vom lucra în continuare, însă nu mai plecam in vacanțe, nu ne mai strângem la rude la țară, nu mai facem evenimente, nu mai ieșim în cluburi. Este singura șansă pentru ca situația să nu degenereze.

Dacă oamenii nu vor înțelege că vom ajunge extrem de rău dacă nu păstrăm distanțarea socială, dacă nu avem niște minime condiții de igienă și dacă nu purtăm mască, atunci este posibil să întrecem Italia”, a declarat o sursă din mediul politic, pentru Impact.ro.

Revista Presei