Vești bune de la Guvern: Pensionarii care vor primi 700 de lei în plus în luna decembrie

bani 2

Pensionarii au un nou motiv de bucurie după cea mai nouă decizie a autorităților. Astfel, începând cu luna decembrie, pensionarii peste 75 de ani care încasează pensie socială vor primi vouchere pentru mese calde.

Autoritățile au aprobat miercuri, 14 octombrie, o nouă măsură de sprijin pentru pensionarii cu venituri mici. Aceștia vor primi 180 de lei pe lună, sub formă de vouchere, pentru a-și putea cumpăra cu ele mese calde.

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a declarat că primele vouchere vor fi distribuite la începutul lunii decembrie, deci cu doar câteva zile înaintea alegerilor parlamentare.

De această măsură vor beneficia aproximativ 300.000 de pensionari.

„După cum se cunoaște, valoarea unui astfel de tichet este de 180 de lei pe lună. Aceste tichete se vor repartiza în prima săptămână din luna decembrie a acestui an.

Ele se vor da retroactiv cu data la care a fost aprobată măsura, respectiv pe lunile septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie, așa încât toți beneficiarii, respectiv persoanele în vârstă de peste 75 de ani, cu venituri la nivelul pensiei minime sociale, respectiv 300.000 de beneficiari, vor avea cei 720 de lei încărcați pe vouchere sau pe carduri în prima săptămână a lunii decembrie 2020”, a spus Marcel Boloș, potrivit mediafax.ro.

Revista Presei