Vești bune pentru părinţii cu copii! Ce se întâmplă după 15 mai! Anunțul președintelui Iohannis

iohannis-db

Vești bune pentru părinții cu copii date de președintele Klaus Iohannis. Șeful de stat a făcut o declarație surpriză atunci când a fost întrebat despre ce au de făcut părinții după 15 mai dacă se ridică starea de urgență, dar școlile nu se deschid.

Veste bună dată de Iohannis părinților

Președinte Iohannis a transmis că legea în vigoare îi permite unui părinte să stea acasă dacă școala este închisă.

„Există o legislație în vigoare care permite unui părinte să stea acasă dacă școala este închisă. Eu cred că foarte mulți au o problemă cu asta. Dar, pe de altă parte, gândiți-vă ce problemă ar avea dacă și-ar trimite copilul la școală și copilul ar veni bolnav acasă și ar aduce boala în familie.

Ar fi mult mai complicat. Având în vedere că există această lege care sprijină și financiar părinții care trebuie să stea cu copiii, își va găsi fiecare familie o soluție proprie, cu speranța că această fază nu va dura prea mult”, a declarat Klaus Iohannis.

De ce nu se deschid școlile

Preşedintele Iohannis a adăugat că decizia închiderii școlilor se bazează pe faptul că în unitățile de învățământ din România nu se poate menține distanațarea fizică.

De asemenea, șeful statului a ținut să precizeze că elevii din anii terminali nu sunt obligați să revină la școală pentru cele doua saptămâni de pregătire înainte de examenele de capacitate sau de Bacalaureat, această pregătire fiind doar o oportunitate.

Revista Presei