Vești bune pentru pensionari! Se anunță o creștere record a pensiilor: Vor ajunge la un nivel fără precedent. De când se aplică

pensie

Vești bune pentru pensionari! Se anunță o creștere record a pensiilor în următorii ani. Anunțul a fost făcut tocmai de fostul premier Sorin Grindeanu.

Social-democrații și-au prezentat programul de guvernare pentru următorii patru ani, iar prinde măsurile propuse se numără și creșterea pensiilor cu 32% în următorii patru ani, precum și majorarea salariului minimm cu până la 57%.

„Acest program are în centrul său siguranţa locurilor de muncă – este o componentă esenţială în programul de guvernare cu care venim în faţa românilor. Din punctul nostru de vedere, acest lucru este esenţial.

Dacă avem locuri de muncă sigure şi plătite, atunci vom putea avea creştere economică, putem creşte salariile, putem creşte nivelul de trai”, a declarat Grindeanu într-o conferinţă de presă.

Vești bune pentru pensionari! Se anunță o creștere record a pensiilor: Vor ajunge la un nivel fără precedent

Fostul premier social-democrat a avertizat de asemenea că, în lipsa unei creșteri substanțiale a salariului minim, România se va confrunta din nou cu o criză a forței de muncă, care va alege din nou calea străinătății:

„Vrem să creştem salariul minim, iar angajatorii trebuie să înţeleagă că dacă nu vom avea salarii decente nu vor mai avea forţe de muncă, pentru că românii vor alege să muncească în afară. E obligatoriu să avem forţă de muncă în ţară, e un obiectiv prioritar.

Avem măsuri care se adresează creşterii natalităţii pentru că, dacă nu facem acest lucru acum, nu peste mult timp nu vom mai avea angajaţi care să plătească pensiile celor care au ieşit din activitate. (…) Acoperim prin acest program toate tipurile de capital, important e să se producă plusvaloare în România”, a afirmat Grindeanu.

Revista Presei