Vești bune pentru România! Alexandru Rafila, anunț privind tratamentul pentru COVID-19. Medicamentul minune

covid 19

Vești bune de la profesorul Alexandru Rafila! Acesta a vorbit marți despre un tratament considerat extrem de eficient în lupta cu coronavirsulul. Președintele Societății Române de Microbiologie spune că tratamentul va fi pe piața din România în curând. Veștile sunt promițătoare, cu toate că pandemia coronavirus și situația din România vor mai dura.

Anunțul lui Rafila

”Există un medicament antiviral care s-a demonstrat deja că este eficace în urma studiilor clinice efectuate în SUA şi alte ţări. Produsul se numeşte remdesivir. Vom beneficia de el curând, în cadrul unui studiu coordonat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Studiul include aproximativ 25-30 de ţări din toată lumea şi va face posibilă tratarea unora dintre pacienţii români cu acest nou produs”, a declarat Alexandru Rafila la Antena 1.

Când o să fie disponibil tratamentul în România

”În paralel se mai desfăşoară un trial clinic, organizat chiar de firma producătoare. Sperăm ca produsul să primească licenţă din partea autorităţii americane de profil. Eu cred că, în toamnă, acest produs va fi disponibil în Europa cu siguranţă”, a mai spus Rafila. Până marți, în România, au fost confirmate 4.417 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19. De asemenea, 460 dintre ele au fost declarate vindecate și externate, în timp ce 182 au murit. De luni până marți, au fost înregistrate alte 360 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 274 de pacienți.

Rafila, despre o lege a vaccinării

De asemenea, Alexandru Rafila a vorbit și despre necesitatea unei noi legi a vaccinării, în contextul pandemiei cu noul coronavirus. „Acum ne găsim în situaţie foarte dificilă, o urgenţă de sănătate publică majoră – infecţia cu noul coronavirus – şi toate speranţele legate de controlul acestei infecţii din toate ţările se referă la găsirea unui vaccin care să oprească lanţul transmiterii. În acest context, aş vrea să aduc în dezbatere o problemă de sănătate publică care frământă România în subsidiar, se referă la programul naţional de vaccinare, la îmbunătăţirea lui şi la adoptarea unei legi a vaccinării care să ajute la atingerea ţintelor OMS – de 95% acoperire vaccinală pentru principale atingene sau vaccinuri, pentru publicul larg, care sunt incluse în acest program”, a mai explicat Rafila.

Citește și:

Revista Presei