Veşti bune pentru românii care stau acasă! Statul le va oferi bani! Care sunt condițiile

bani

Veşti deosebit de bune pentru românii care stau acasă. Sumele au început deja să intre pe card. Angajaţii care sunt obligaţi să stea acasă în aceste zile, din cauza coronavirus, vor începe să primească, de la stat, banii pe şomajul tehnic. Astfel, zeci de mii de firme au depus deja documentele astfel încât angajaţii să poată intra în șomaj tehnic. Până la ora actuală, vorbim de 300.000 de angajați. Miercuri, Ministrul Muncii a anunţat că începe efectuarea plăţilor.

Veşti bune pentru românii care stau acasă

„Începem primele plăţi pentru “şomajul tehnic”. Între ziua în care am scris prima frază în Ordonanţa de urgenţă pentru această măsură de sprijin până la prima plată pentru un om activ din România, un om care trece, acum, printr-o perioadă grea având nevoie de suport, au fost zile în care mi-am forţat limitele.

Alături de echipa mea care şi-a pus viaţa personală în aşteptare. Nici scrisul reglementării, pentru o situaţie cu totul nouă, nu este uşor dar nu se compară cu pregătirea punerii ei în aplicare. Pentru mine prima plată înseamnă o familie puţin mai liniştită. Pentru acest lucru, merită. Acesta este, vă spun cu toată sinceritatea, sensul pe care eu îl dau funcţiei publice pe care o ocup. Lucrăm, în paralel, la noi măsuri. Pentru România care munceşte să readucă lucrurile la normalitate. Dacă voi puteţi, pot şi eu; merg cu voi mai departe. Cu toată forţa”, a transmis recent ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Situaţia şomajului tehnic în România

Până acum, peste 994.407 contracte individuale de muncă au fost suspendate în România, de la intrarea în vigoare a stării de urgenţă în data de 16 martie, conform cifrelor Inspecţiei Muncii oferite publicităţii marţi de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS). Astfel, dintre cele 994.407 contracte individuale de muncă transmise de MMPS ca fiind suspendate până marţi, 302.288 erau din industria prelucrătoare, 191.837 erau din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul/repararea autovehiculelor şi motocicletelor, iar 118.874 proveneau din industria hotelurilor şi restaurantelor.

De asemenea, alte 194.824 de contracte individuale de muncă au încetat, de la instituirea stării de urgenţă şi până marţi, astfel: 38.003 de contracte de muncă în domeniul comerţului cu ridicata şi amănuntul/repararea autovehiculelor şi motocicletelor, 33.660 în industria prelucrătoare, iar 24.505 de contracte de muncă în domeniul construcţiilor.

Revista Presei