Vești extraordinare pentru românii care se pregătesc să iasă la pensie: Anunțul ministrului Muncii, Violeta Alexandru

pensie

În România, ieșirea la pensie era, până de curând, o povară majoră din cauza birocrației și a sistemelor depășite.

Situația pare să se fi schimbat însă în ultima perioadă. În urmă cu două luni, Violeta Alexandru le-a dat ultimatum președinților de Case Județene de Pensii. Ori rezolvă toate dosarele întârziate, ori vor fi demiși. Iată că, două luni mai târziu, ceea ce părea aproape imposibil de întâmplat, a prins contur. Mai mult de jumătate dintre Casele Județene de Pensii au rezolvat toate dosarele întârziate.

„Au trecut cele 2 luni, termen limită comunicat Caselor judeţene de pensii pentru recuperarea întârzierilor în recalculările dosare pensii. Ieri a expirat termenul. Aceasta este situaţia la nivelul ţării. Am insistat foarte mult, uneori chiar peste puterea de înţelegere a unor funcţionari (ca să nu spun de acceptare), pentru a schimba radical situaţia găsită. Vorbesc despre mii de solicitări cu termen depăşit. Mult depăşit, în unele situaţii. Despre care se ştia de ani de zile. Nu s-a interesat nimeni de această problemă, nici vorbă să fi vrut să rezolve. Peste jumătate dintre judeţele ţării nu mai înregistrează întârzieri în recalcularea dosarelor. A se vedea 0 (Zero!!) dosare cu termene întârziate la finalul lunii iunie în dreptul atâtor Case de pensii. Cine ar fi crezut?”, a scris Violeta Alexandru pe pagina sa de Facebook.

Cu toate acestea, există în continuare câteva Case de Pensii cu probleme majore. În afară de Casa Județeană de Pensii Alba, unde situația este dezastruoasă, cu mii de dosare întârziate, și al cărui președinte a fost demis de Violeta Alexandru, ministrul Muncii avertizează că nici în București situația nu este prea roz.

„Mă uit la această listă şi mă duc cu gândul la punctul din care am plecat. Totul a fost o luptă, mai ales la început. Nu mai contează. Iată că se poate! Sunt sigură că s-a muncit mult la nivelul caselor teritoriale şi le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat (…)

Sunt pregătită să iau decizii. Bucureştiul merge greu, nu sunt mulţumită. În urmă cu puţin timp, casele de pensii din Bucureşti făceau protest împotriva mea, chemând televiziunile. Voi duce la zero şi situaţia de la Bucureşti, cu toată rezistenţa. Neamţ, Braşov – încă nu performează”, a precizat Violeta Alexandru.

Revista Presei