Vești proaste pentru milioane de români! Vom plăti mai mult din ianuarie 2020: Ne iau banii

lei

Mai sunt doar câteva zile din 2019, dar noul an nu vine cu vești bune. Din contră, milioane de români vor fi nevoiți să plătească mai mult pentru unele servicii, de la 1 ianuarie 2020.

Guvernul Orban a decis ca salariul minim brut pe țară să fie majorat. În acest context, alte obligații vor suferi majorări la începutul anului următor.

Vești proaste pentru milioane de români

Românii fără venituri vor plăti mai mult pentru asigurarea medicală opțională, mai exact 10 procente din șase salarii minime brute. Dacă în 2019 s-a achitat 1.248 de lei pe an, în 2020, această sumă crește la 1.338 de lei.

Zilieri sunt însă printre norocoși. Aceștia vor primi mai mulți bani. Remunerația brută orară a zilierilor se va majora de la 12,4 la 13,3 lei, în condițiile în care legislația stabilește că aceasta nu poate fi mai mică decât valoarea pe oră a salariului minim.

Persoanele care participă la programele de internship vor fi plătite mai bine. Cuantumul minim al acestei indemnizații este de cel puțin 50% din salariul minim brut pe țară. Ceea ce va însemna 1.115 lei, de la 1 ianuarie 2020, față de 1.040 de lei în prezent.

În mod normal, amenzile pentru contravenții rutiere se majorează și ele în același timp cu salariul minim pe țară. Însă Guvernul a promis că va plafona și în acest an punctul-amendă la 145 de lei. În lipsa unei „înghețări” a punctului-amendă, valoarea acestuia ar fi sărit brusc de la 145 la 223 de lei, notează dcbusiness.ro.

Revista Presei