Vești teribile pentru omenire! Când ar putea fi gata vaccinul împotriva COVID-19. Pierderile vor fi uriașe

01 apr. 2020
Vești teribile pentru omenire! Când ar putea fi gata vaccinul împotriva COVID-19. Pierderile vor fi uriașe

Vești teribile pentru toată omenirea! S-a aflat când ar putea fi gata vaccinul împotriva COVID-19. Răspunsul nu este deloc îmbucurător. Pierderile omenești, dar și cele economice vor fi uriașe.

Vești teribile pentru toată omenirea

Sunt vești greu de suportat pentru întreg mapamondul. Pandemia de coronavirus face prăpăd peste tot. Sunt sute de mii de infectări, iar numărul deceselor crește de la zi la zi.

Cei de la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) au anunțat, pe baza pe informațiilor disponibile şi experienţelor din trecut în domeniul dezvoltării vaccinurilor, cât va dura până ce un vaccin împotriva coronavirusului va fi disponibil în cantităţi suficiente pentru a fi utilizat pe o scară largă.

Punerea la dispoziţie a unui vaccin împotriva noului coronavirus, gata să fie utilizat pe o scară largă, ar mai putea dura cel puţin un an, este anunțul sumbru al Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA).

Agenţia a adăugat că două vaccinuri au intrat deja într-o primă fază de teste clinice, desfăşurate pe voluntari sănătoşi.

EMA „estimează că va trebui să se aştepte poate cel puţin un an înainte de a avea un vaccin împotriva COVID-19 gata să fie aprobat şi disponibil în cantităţi suficiente pentru a fi utilizat pe o scară largă”.

Această estimare se bazează pe informaţiile disponibile şi experienţele din trecut în domeniul dezvoltării vaccinurilor, a precizat EMA, conform Agerpres.