Vești uriașe pentru pensionari: Se pregătește o nouă creștere a pensiilor. De când mai exact? Anunțul Guvernului

pensie

Vești uriașe pentru pensionari. Guvernul pregătește o nouă creștere a pensiilor, a anunțat ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu.

Mai mult decât atât, Cîțu promite că pensionarii se vor bucura de mai multe creșteri succesive a pensiilor: Câte una în fiecare an, potrivit VoceaBanilor.ro.

„Ştiţi foarte bine că am spus că pensiile vor creşte în fiecare an în perioada următoare. Vom vedea care va fi dinamica, dar vor creşte în fiecare an.

Vești uriașe pentru pensionari: Se pregătește o nouă creștere a pensiilor. Anunțul Guvernului

Da, ai nevoie de creştere economică pentru a creşte şi pensiile şi salariile şi creşterea economică se va reflecta în creşterea pensiilor şi a salariilor”, a afirmat Florin Cîţu, sâmbătă, într-o conferință de presă, potrivit VoceaBanilor.ro.

Cu toate acestea, ministrul Finanțelor a evitat să înainteze și un procent cu care vor crește pensiile, însă a ținut să precizeze că următoarele creșteri economice se vor resimți, cu siguranță, și în veniturile încasate de pensionari.

Guvernul precizase deja că următoarea creștere a pensiilor nu va fi de 26%, diferența de la creșterea din vară, de 14%, și Legea adoptată de fostul Guvern PSD, care prevedea o creștere de 40%.

Chestionat mai departe dacă are, totuși, un procent pe care să îl poată avansa pentru creşterea pensiilor, ministrul de Finanţe a replicat:

„Nu am un procent pe care să îl pot avansa, doar vă pot spune că vor creşte pensiile în fiecare an în următoarea perioadă”.

Acesta a mai afirmat că nu există în acest moment vreo discuţie la nivelul Ministerului de Finanţe privind un şomaj tehnic în rândul bugetarilor, de anul viitor.

 

Revista Presei