Veştile sunt dintre cele mai proaste! România ar putea ajunge la un milion de şomeri

Veşti proaste pentru România. Previziunile sunt sumbre pentru finalul crizei coronavirus, atunci când ţara noastră ar putea ajunge la un milion de şomeri. Informaţiile nu sună bine deloc. Anunţul a fost făcut de Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, în cursul zilei de vineri, la Antena 3. 

Un milion de şomeri în România

„Trebuie să ne îngrijoreze numărul mare de societăți cu capital german, italian și francez din România. Sunt țări profund afectate de coronavirus și avem multe societăți care depind de țara mamă.(…) Noi am estimat că undeva la un milion de șomeri se va ajunge în această criză. Măsurile s-au luat cu mediul de afaceri. Am fost invitați la masa Guvernului când s-a decis acest pachet. E pe termen scurt, nu știm ce se va întâmpla pe termen lung. Există o conștientizare asupra modelelor aplicate în celelalte țări, dar trebuie să legăm de „confortul bugetar” pe care îl are România în zilele astea”, a explicat Mihai Daraban, vineri seară, la Antena 3.

Previziuni sumbre pentru următoarele trei luni

Conform informaţiilor oferite de Daraban, ţara noastră ar avea nevoie de doar trei luni de criză să ajungem la un milion de şomeri la nivel naţional, fără a lua în calcul românii care s-ar putea întoarce în ţară din alte ţări afectate de coronavirus, cum ar fi Spania, Germania sau Italia. Din păcate previziunile sunt extrem de sumbre.

„Va trebui să învățăm foarte multe din această criză, vizavi de ce înseamnă producție în România. Vedem că nu facem nici măști, nici combinezoane, nici dezinfectanți. Cred că e momentul să gândim o politică și banii care se vor da de acum pe dezvoltare economică să fie în direcția produselor de bunuri de larg consum”, a mai spus Mihai Daraban.

Loading...

Revista Presei