Toggle Menu
  1. Home/
  2. Politică/

Victor Ponta s-a decis! Va candida sau nu la alegerile prezidențiale din 2019

  1. Home/
  2. Politică/

Fostul candidat PSD la alegerile prezidentițiale din 2014, Victor Ponta a făcut o serie de dezvăluiri extrem de interesante, sâmbătă, la Antena 3. Acesta a dezvăluit și dacă se va înscrie și în 2019 pentru funcția pe care a pierdut-o în fața lui Klaus Iohannis. Asta mai ales în condițiile în care despre actualul președinte se spune că ar fi în cărți pentru preluarea conducerii Consiliului European.

Nu fac eu o caracterizare a domnului Iohannis, dar nu mi se pare nimic de acuzat. Mi se pare că nu este foarte fericit în funcția de la București”, a spus fostul premier despre Iohannis. Ponta a mai precizat și faptul că nu are de gând să candideze la alegerile prezidențiale din 2019.Nu cred. Doamna Kovesi face politică de doi-trei ani. Cred că va candida și domnul Dragnea. Nu candidez în 2019. Dacă aș fi singur pe lume, aș candida, dar după ce s-a întâmplat familiei mele în 2015, nu. M-a afectat profund să îmi văd mama târâtă la DNA Ploiești. M-a deranjat că după tot ce a prezentat toată presa din România, astăzi nu s-a schimbat nimic”, spune Victor Ponta.

Fostul premier a vorbit și despre cum s-a implicat Kovesi în campania din 2014. „Doamna Kovesi, așa cum a vrut să câștige domnul Băsescu, așa a vrut în 2014 să câștige Iohannis”. Întrebat dacă ar trebui să se teamă Liviu Dragnea de ceea ce ar putea să spună Coldea, fostul premier a spus că „Cu domnul Dragnea, orice întâlnire se termină prost pentru celălalt”. În ceea ce privește cererea de revocare din funcție a șefei DNA, Victor Ponta este de părere că Laura Codruța Kovesi își va termina mandatul. „Da, în aprilie 2019, când își va termina mandatul. Nu v-a fost clar că domnul Dragrea o ține în funcție?”.

Vezi și EXCLUSIV! Fotografii uimitoare cu iubitul Liei Olguța Vasilescu! Claudiu Manda, șeful Comisiei SRI, așa cum nu vi-l puteți imagina

Vezi și Șefii FBI, CIA și NSA trag semnalul de alarmă: aceste mărci celebre de telefoane fură informații de la posesori

Ponta și-a făcut partid nou

După ce a fost mult timp imaginea PSD și idolul multor social democrați, Liviu Dragnea a reușit să-l scoată pe Victor Ponta definitiv din partid. Fără susținerea colegilor, acesta a încercat să-și construiască rapid o formațiune politică în care el să fie din nou locolotivă. Doar că lucrurile au durat mai mult decât se aștepta.

Totuși , pe 20 februarie a venit vestea cea mare. Pro România a primit personalitate juridică. Anunțul a fost făcut de deputatul Daniel Constantin, și el fondator al noului partid, alături de Victor Ponta. Un alt nume sonor care li s-a alăturat este cel al fostului ministru ALDE, Sorin Cîmpeanu.

„Un nou început! Pro România a primit astăzi personalitate juridică. Au fost nouă luni în care s-au pus numeroase piedici de oameni care au fost învăţaţi să distrugă, nu să construiască! Am pornit acest proiect pentru a da o şansă celor mulţi care doresc să facă politică #altfel şi care nu se regăsesc în partidele populiste sau rămase în capcana timpului’, a scris Daniel Constantin pe pagina sa de socializare. El le-a mulţumit celor care au fost alături de ei, ‘alegând să plece din zona de confort pentru un proiect solid, cu obiective pe termen mediu şi lung”, este mesajul postat pe Facebook.

„Împreună cu Victor Ponta, Sorin Cîmpeanu şi ceilalţi colegi vom participa la constituirea tuturor organizaţiilor judeţene în perioada următoare, pornind cursa pentru primul obiectiv major şi anume alegerile europarlamentare 2019”, a mai scris Daniel Constantin pe contul de socializare.

Valentin Păun/ Sursa foto: facebook