Toggle Menu
  1. Home/
  2. Business/

VIDEO/ Imagini șocante! Un șoarece se plimbă liniștit peste carnea unui renumit supermarket din România

  1. Home/
  2. Business/

Mergem la supermarket și cumpărăm carne, care nu este deloc ieftină. Alegem un magazin cunoscut pentru că brandurile generează mai multă încredere. Și totuși imaginile filmate de un client te dezgustă și alarmează în același timp. Inevitabil apare întrebarea: oare și eu am mâncat așa ceva?

O filmare apărută, marți, pe rețelele de socializare a fost share-uită masiv de internauți. La magazinul Kaufland din Curtea de Argeș a fost filmat un șoricel viu, care se plimba prin vitrina frigorifică a supermarketului, printre hălcile de carne destinate cumpărătorilor.

Dezvăluirea a fost făcută de ziarulprofit.ro. Reacția gigantului nu a întârziat să apară, iar reprezentanții săi și-au cerut scuze pentru situația ivită. „Ne cerem scuze pentru incidentul regretabil din Curtea de Argeș. După cum am comunicat şi în presă, am retras imediat toate produsele din vitrină pentru distrugere, am restabilit condițiile igienico-sanitare necesare desfășurării activității și, în același timp, am solicitat o intervenție urgentă a firmei cu care colaborăm pentru deratizare. Precizăm că lunar au loc proceduri pentru deratizare, dezinsecție și dezinfecție în toate magazinele noastre, derulate prin intermediul unor companii specializate. Ultima intervenție de acest tip a avut loc în urmă cu numai 5 zile în magazinul din Curtea de Argeș și nu au fost găsite deficiențe. Te asigurăm că tratăm cu maximă seriozitate incidentul și, suplimentar, pentru a ne asigura prin toate mijloacele că cele mai înalte standarde igienico-sanitare sunt respectate, vom relua școlarizarea angajaților din acel magazin. Numai bine!”, a transmis Kaufland România, pentru Bugetul.ro.

Autoritățile s-au autosesizat, iar OPC Argeș și DSV Argeș au dat două amenzi, de 20.000 și respectiv 9.000 de lei magazinului. „Amenda a fost aplicată deoarece operatorul economic nu și-a îndeplinit obligația de a se asigura că produsele expuse spre comercializare sunt sigure. Nu este prima amendă pe care o ia respectivul hypermarket. Facem controale frecvent la supermarketuri și dăm constant amenzi. Amenzile pe care le dăm supermarketurilor din Argeș sunt ceva constant”, a declarat pentru Jurnalul de Argeș Violeta Nedelcu, comisarul-șef al OPC Argeș.

Vezi și Lovitură uriașă pentru Kanal D! Una dintre cele mai importante ale postului pleacă în altă parte

Vezi și EXCLUSIV! Fotografii uimitoare cu iubitul Liei Olguța Vasilescu! Claudiu Manda, șeful Comisiei SRI, așa cum nu vi-l puteți imagina

Ce se întâmplă după ce murim

Probabil fiecare dintre noi s-a întrebat cel puțin o dată ce se întâmplă după ce ajungem la capătul vieții. Ei bine, mai mulți oameni de știință au făcut o descoperire de-a dreptul uimitoare, pe care au ales să o facă și publică. Se pare că unele părţi ale corpului ar rămâne încă funcţionale şi la câteva zile după ce restul corpului încetează să mai funcţioneze.

Descoperirea ar putea schimba modul în care privim transplantul de organe. La şoareci, peste 515 de gene au funcţionat la capacitate maximă până la 24 de ore de la deces. La peştele zebră, 548 de gene au rămas funcţionale patru zile la rând, după ce animalul a decedat, potrivit sciencealert.com.

Cercetările anterioare au identificat un mănunchi de gene din cadavre umane, care au rămas active timp de 12 ore, de la ora decesului. Această descoperire este de mare interes și ar putea revoluționa medicina. Mai mult decât atât, multe vieți ar putea fi salvate și nu ar mai exista atât de multe probleme la capitolul donări de organe.

Oamenii de știință vor continua să cerceteze această zonă și speră să ajungă la concluzia pe care foarte mulți o așteaptă. Deocamdată premisele sunt unele foarte bune și tot ceea ce au descoprit până acum reprezintă un pas imens.

Simona Vecerdea/ Sursa foto: facebook