Vine Apocalipsa?! S-a setat ceasul. Când va fi sfârșitul lumii

Vine Apocalipsa? S-a setat ceasul. Acesta se află la cel mai apropiat nivel de sfârșitul lumii. Pământul este într-un mare pericol.

Consiliul de Directori al Buletinului Oamenilor de Ştiinţă din Domeniul Atomic au mutat limbile Ceasului Apocalipsei mai aproape de miezul nopţii, scrie NBC. Astfel, Pământul este mai aproape de un dezastru față de anul trecut.

Oamenii de știință susțin că principalele probleme sunt cauzate de armele nucleare şi accelerarea încălzirii globale.

Acum, ceasul arată 100 de secunde până la miezul nopţii, fiind pentru prima oară când este aşa de aproape de „apocalipsă”, precum şi prima dată când limbile ceasului se află în intervalul de două minute.

Lumea, aproape de o catastrofă

„Dorim să arătăm cât de aproape este lumea de o catastrofă în secunde, nu ore sau minute”, a spus Rachel Bronson, preşedintele Consiliului Buletinului Oamenilor de Ştiinţă din Domeniul Atomic.

„Ne confruntăm acum cu o urgenţă reală, o situaţie inacceptabilă a afacerilor externe”, a adăugat Bronson.

Aceștia spun că vinovați sunt liderii mondiali care au distrus acordurile internaţionale şi au denigrat şi negat dovezile ştiinţifice privind încălzirea globală, potrivit NBC.

În 2019, ceasul a rămas fixat la ora 11:58:00.

Astrofizicistul și membrul grupului Robert Rosner a declarat: „Faptul că ceasul este acum la doar 100 de secunde de miezul nopții este o veste proastă. Ceea ce am spus anul trecut este acum o realitate tulburătoare prin faptul că lucrurile nu se îmbunătățesc. Experiența trecută ne-a învățat că, chiar și în cele mai neplăcute perioade ale Războiului Rece, putem să ne reunim. Este timpul să facem din nou acest lucru”.

Loading...

Revista Presei