Vine războiul! Ce recompensă a fost pusă pe capul lui Donald Trump

06 ian. 2020
Vine războiul! Ce recompensă a fost pusă pe capul lui Donald Trump

Vine războiul! Conflictul dintre SUA și Iran a atins proporții maxime. Se vrea capul celui care a comandat asasinarea lui Soleimani, potrivit presei iraniene citate de msn.com.

Anunțul a fost făcut chiar în timpul transmisiunii la televiziunea de stat a funeraliilor generalului Qasem Soleimani. Moderatorul a făcut un apel pentru strângerea a 80 de milioane de dolari. Acești bani vor fi dați persoanei care îl va ucide pe liderul SUA.

Iranul are 80 de milioane de locuitori. Cu sprijinul populației iraniene, dorim să strângem 80 de milioane de dolari, sumă ce reprezintă o recompensă pentru cel care se apropie de capul președintelui Trump”, a sunat unul din anunțurile difuzate de televiziune, în timpul funeraliilor, potrivit en24.

În acelați timp, un alt site de presă, heavy.com, care citează presa arabă, susține că guvernul iranian nu a fixat nicio recompensă pentru uciderea președintelui american.

Soleimani, comandant militar iranian, a fost ucis vineri, într-un atac aerian american comandat de Donald Trump

Abolfazl Aboutorabi, membru al parlamentului iranian, a amenințat că va ataca inima politicii americane. „Putem să atacăm chiar Casa Albă, le putem răspunde pe pământul american”, a spus el, citat de agenția media de stat din Iran.

„Avem puterea și Dumnezeu dorește să răspundem într-un timp adecvat”, a mai spus parlamentarul. Tot el a apreciat că asasinarea lui Soleimani „este o declarație de război, ceea ce înseamnă că dacă eziți vei pierde”. „Când cineva declară război, vrei să răspunzi la gloanțe cu flori? Te vor împușca în cap”, a mai spus Abolfazl Aboutorabi.