Violeta Alexandru a dat bomba serii! Când vor fi plătite pensiile românilor

24 mart. 2020
Violeta Alexandru a dat bomba serii! Când vor fi plătite pensiile românilor

Violeta Alexandru a făcut un anunț important despre pensiile românilor, dar și despre salarii. Ministrul Muncii a declarat că nu sunt motive pentru ca banii să vină mai târziu în această perioadă.

Oficialul a făcut mai multe declarații în contextul epidemiei de coronavirus.

Pensiile se plătesc

„Nu am niciun element care să inducă îngrijorare în rândul populaţiei cu privire la plata pensiilor. Am verificat chiar de curând, ca urmare a declaraţiilor făcute de mine şi de ministrul Finanţelor. Înţeleg că şi mesajele domniei lui sunt foarte clare. Sunt bani prevăzuţi în buget pentru plata pensiilor.

Urmărim cu stricteţe ca ele să fie livrate în calendarul cunoscut, atât pentru plata în numerar, cât şi pentru plata prin card. La fel şi pentru salarii”, a spus Violeta Alexandru, luni, la România TV.

Casele de pensii funcționează normal

„Casele de pensii nu au niciun motiv să întârzie activitatea. S-au luat nişte măsuri privind limitarea contactului direct cu pensionarii, în sensul în care s-au luat măsuri organizatorice care să ofere protecţie, atât pensionarilor, cât şi angajaţilor, dar acest lucru nu trebuie să însemne că nu se lucrează în birourile caselor de pensii pentru procesarea documentelor depuse de pensionari. Nu amân acest moment.

Am cerut preşedintelui Casei Naţionale de Pensii să urmărească cu stricteţe. Există acolo un preşedinte care are ca sarcină să se asigure că nu există întârzieri. Ca atare, neavând aceste informaţii, îmi place să cred că fiecare este la locul lui de muncă şi înţelege că noi, cei cu funcţii publice, trebuie să-i servim pe cei pentru care lucrăm cu aceeaşi seriozitate, mai mare dacă se poate decât într-o perioadă obişnuită”, a explicat ministrul Muncii.

Se majorează pensiile în septembrie?

Ministrul a declarat că nu are nicio informaţie legată de imposibilitatea de a acoperi prevederile în vigoare legate de plata pensiilor.