Violeta Alexandru aruncă bomba despre pensii! Ce pregătește în toamnă

03 mai 2020
Violeta Alexandru aruncă bomba despre pensii! Ce pregătește în toamnă

Violeta Alexandru aruncă bomba despre pensiile românilor. Ministrul Muncii a vorbit despre posibilitatea creșterii lor în toamna aceasta.

Oficialul are o veste bună pentru pensionarii din România. Creșterea pensiilor este luată în calcul de către Guvernul Orban.

“Pensionarii să se aştepte la cel mai sincer respect din partea Guvernului. Avem datoria să-i respectăm pe cei care au muncit toată viața. Aceştia au dreptul să se bucure de veniturile pe care le merită. Pensiile vor creşte. După ce depăşim vârful crizei, intenţia noastră este să repornim economia pentru că de aici se alimentează şi bugetul ţării.

Urmărim ce e în economie, nu suntem decuplați de realitate, dar nu sunt adepta comunicării scenariilor. În acest moment, evoluţia încasărilor o urmărește Florin Cîţu. Dorinţa noastră este că pensiile să crească. După ce trecem de vârful crizei și se trage linie, vom putea avea o imagine clară.

Este prioritar pentru Guvern să respecte pensionarii și să le arate că îi respectă, să găsească soluţii pentru creșterea pensiilor”, a declarat, sâmbătă seară, Violeta Alexandru.

Guvernul pregătește o analiză

“Economia este într-adevăr profund afectată, dar în Guvern s-a luat decizia unui sprijin consistent pentru toate sectoarele. (…) În mod evident, dorința noastră este ca pensiile să crească. Ne-am asumat acest obiectiv și alocările în buget ne confirmă ca acest lucru să se întâmple.

După ce se termină cu vârful crizei și după ce se va trage linie acestei perioade vă asigur că vom avea imaginea clară a încasărilor la buget. Vă asigur că este o prioritate pentru Guvernul Orban. (…) O decizie trebuie luată înainte de septembrie”, a mai spus Violeta Alexandru, potrivit romaniatv.net.