Violeta Alexandru face anunțul zilei despre pensii! Se suspendă totul

29 mart. 2020
Violeta Alexandru face anunțul zilei despre pensii! Se suspendă totul

Violeta Alexandru face anunțul zilei despre pensii! Se suspendă totul. Pensionarii nu vor mai avea nicio grijă în această perioadă de criză.

Este vorba despre cei care au popriri pe pensie. Acestea vor fi suspendate în această perioadă pentru că românii trec printr-o situație foarte dificilă din punct de vedere financiar.

„Am suspendat procedurile de executare silită pentru pensionarii care se aflau în această situaţie, ne vom regla după criză.

Acum nu se mai fac! Este vorba despre diferite debite, creanţe pentru impozite, datorii neplătite sau erori de calcul care trebuie reglate, dar asta se va întâmpla cu înţelegere deplină faţă de pensionari şi exclusiv după perioada de criză.”, a declarat Violeta Alexandru, conform Digi24.

Pensiile vin la timp

Ministrul Muncii a precizat că mulți pensionari și-au mutat pensiile pe card și că nu vor fi probleme cu distribuifrea banilor.

„Pensiile vor veni la timp şi pe perioada de criză, am observat că mulţi oameni au luat decizia de a muta pensia pe card. Sunt în contact permanent cu directorul Poştei Române, nu vor fi întârzieri”, a mai spus ministrul.

Pensiile se vor da între 1 și 15 aprilie, promite ministrul.

„Vom încerca să ajungem cât mai repede cu banii la pensionari, astfel încât toată lumea să aibă banii înante de sărbătorile pascale. Nu pot promite, dar vom încerca asta. Încercăm să le facem o surpriză pensionarilor. Calendarul normal este 1-15 aprilie.

Banii vor fi în plic şi fac un apel la pensionari să păstreze o distanţă pentru a se evita orice fel de contact între poştaşi şi oameni”, a declarat, la rândul său, directorul Poştei Române, Horia Grigorescu.