Violeta Alexandru, surpriză pentru pensionari: Urmează o nouă creștere a pensiilor

violeta alexandru 2

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, pregătește o nouă surpriză pentru pensionari, aceasta anunțând că vor urma noi creșteri de pensii. 

Invitată în emisiunea „Întrebări esențiale” de pe evz.ro, Violeta Alexandru a declarat că vârstnicii trebuie să se aștepte în perioada următoare la noi creșteri ale pensiilor.

„Creșteri vor fi în continuare în anii care vin dar vom avea o abordare pragmatică, în sensul de a nu vinde oamenilor iluzii, așa cum face PSD-ul, ci de a explica oamenilor ce se poate în mod real, având în vedere încasările la buget”, a declarat Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru: Închiderea întreprinderilor ar fi dus la imposibilitatea de a face plăți pentru pensii

„Știu că a fost o întreagă campanie, într-adevăr lucruri sunt duse într-un discurs politic populist, dar am încredere că oamenii înțeleg ce se întâmplă anul acesta în România. Oamenii au văzut că am încercat să ajutăm cât am putut pe cei care muncesc.

Tot din încasările de la buget au fost plătite și toate măsurile active pe care știți că le-am luat, pentru că nu am vrut ca întreprinderile să se închide sau își piardă oamenii locurile de muncă.

Imediata consecință a acestui lucru ar fi fost, în lanț, scăderea încasărilor la buget, de unde și imposibilitatea de a face plăți pentru pensii. Așa ceva este de neconceput pentru un Guvern responsabil și ca atare am luat acea decizie care avea susținerea în buget și sunt convinsă că pensionarii înțeleg”, a conchis Violeta Alexandru.

Revista Presei