Violeta Alexandru, vești bune pentru pensionari: Anunțul care va bucura zeci de mii de vârstnici. Ce se intampla cu pensiile

19 oct. 2020
Violeta Alexandru, vești bune pentru pensionari: Anunțul care va bucura zeci de mii de vârstnici. Ce se intampla cu pensiile

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a făcut un anunț care va bucura fără doar și poate zeci de mii de pensionari.

„Aproape, foarte aproape de zero restanțe la casele de pensii în emiterea primei decizii de pensionare/a celei rezultate din recalculare.

Am plecat de la peste 18.000 restanțe. Am auzit toate explicațiile posibile. Am fost criticată de sindicate pentru că se muncește mult. Au crezut că renunț. Nu am renunțat.

La o săptămână de la ultimul meu anunț privind schimbarea directorilor caselor de pensii în care, în pofida insistențelor, rămăseseră restanțe, s-au rezolvat lucrurile.

Nu, nu accept nici 2, nici 3 nici 8 restanțe. Niciuna. Am vrut să le rezolvăm pe toate. Nu se poate să ținem oamenii să aștepte luni de zile un răspuns de la casele de pensii”, a anunțat Violeta Alexandru, pe Facebook.

Astfel, dacă la nivel național, în ianuarie 2020 existau 59.430 de dosare de pensionare întârziate, la 15 octombrie, numărul acestora scăzute până la 10.700.

Violeta Alexandru, vești bune pentru pensionari: Anunțul care va bucura zeci de mii de pensionari

Este o victorie importantă a ministrului Muncii, care dovedește astfel că deciziile de pensionare pot fi date rapid, printr-o coordonare bună și o activitate susținută, pentru ca proaspeții pensionari să nu mai aștepte luni de zile după primii bani din pensie.

Pentru a ajunge la această performanță, Violeta Alexandru a schimbat mai mulți directori ai Caselor de Pensii care nu au reușit să performeze. Fiecare Casă de Pensii a avut alocat un anumit termen pentru a rezolva dosarele de pensionare întârziare. Cine nu a reușit să se încadreze în termenul limită, a fost schimbat din funcție.

Un caz special rămâne Casa de Pensii Alba, unde Violeta Alexandru a decis să prelungească termenul limită.

„Rămân în continuare probleme la Alba – puțin peste 2.500. Am mai spus – noua conducere de la casa de pensii Alba, care a preluat peste 10.000 de dosare restante, a tras mult. De aceea, sunt de acord să mai primească încă o lună. Dar vreau zero restanțe și aici.

Conducerea Casei Naționale ajută cu oameni, la fel casele de pensii din județele învecinate. La Alba sunt oameni care așteaptă răspuns de peste un an. Cum or fi putut să doarmă liniștiți miniștrii PSD care au condus acest minister și fostul director al casei județene? Nu mai contează. Trebuie să rezolvăm”, a mai scris ea.