Viorica Dăncilă demisă de la conducerea PSD! Cine îi ia locul este surpriză totală (SURSE)

congres psd dancila

Viorica Dăncilă a pierdut rușinos alegerile prezidențiale. Klaus Iohannis a obținut aproape 70% din voturile românilor, iar PNL se pregătește de alegeri anticipate. Social democrații nu se așteptau la un rezultat atât de slab, iar acum mai mulți lideri din teriotoriu cer demisia fostului premier.

Conform mai multor surse politice, mai mulți baroni de marcă au început deja să propage ideea că PSD trebuie reformat cu un nou lider. Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Gabriela Firea, Claudiu Manda sunt doar trei dintre vocile critice la adresa fostului premier, care deși au încercat să țină scandalul din partid în spatele ușilor închise, acesta a ajuns la urechile membrilor de bază din teritoriu, care au povestit cele întâmplate pentru Capital.

Un PSD condus de Viorica Dăncilă ar însemna un eșec similar și la alegerile locale și parlamentare, care se apropie, iar în acest context PSD ar fi la un pas să iasă definitiv din scena politică, susțin aceleași surse. Deși încă nu s-a pus în discuție în mod clar un nou Congres, se pare că acesta ar fi planul pentru perioada următoare. Mai mulți baroni importanți din partid ar susține această idee. Printre ei și Marian Oprișan.

Cine se luptă pentru șefia PSD

Pentru supremația în PSD ar urma să se înscrie echipa Paul Stănescu – Gabriela Firea, dar și Mihai Fifor, Eugen Orlando Teodorovici și Lia Olguța Vasilescu, care vizează aceeași poziție. Dacă Mihai Fifor a fost un mare susținător al Vioricăi Dăncilă, ei bine se pare că acesta s-ar visa acum șef peste PSD și așa cum l-a trădat pe Liviu Dragnea în trecut, ar fi dispus să întoarcă armele și în fața actualei șefe, susțin aceleași surse.

Ținând cont de prezența masivă la vot în disapora, dar și de rezultatele parțiale oferite de sondaje până la acest moment, este foarte greu de crezut ca Viorica Dăncilă va obține peste 40%. Așadar într-un timp foarte scurt va începe circul total în PSD și lupta pentru funcții. Nu este exclusă nici revenirea lui Victor Ponta în această ecuație, care a pierdut multe puncte după scandalul lui Mihai Tudose.

Revista Presei