Viorica Dăncilă și-a găsit un job nou! La ce publicație scrie editoriale. Textul pe care l-a publicat deja

viorica dancila

Dacă nu prea i-a ieșit cu politica în ultima perioadă, Viorica Dăncilă s-a reprofilat. Invitată la Denise Rifai, fostul premier nu prea a făcut senzație în audiențe, dar continuă să insiste să apară pe toate canalele media cât mai mult. La cum arată situația acum, aceasta nu va prinde un loc în noul Parlament, așa că probabil se orientează spre un alt job, iar cel de editorialist pare că îi place.

Nu se știe dacă ea este cea care a scris textul, însă este semnat de ea și astfel bifează o apariție în Jerusalem Post, unde vorbește despre regândirea strategiei UE în relația cu Rusia. „Europa trebuie să ia în considerare o nouă dinamică cu Rusia, altfel vom continua să repetăm aceleași greșeli”, spune aceasta. Posibil să mai urmeze și alte opinii ale fostului premier.

Câteva pargarfe din textul publicat de ea mai jos

“Europa trebuie să ia în considerare o nouă dinamică cu Rusia, altfel, mi-e teamă că vom continua să repetăm aceleași greșeli și să ne confruntăm cu aceleași dificultăți, punând în pericol securitatea națională. Întrebarea este ce strategii să folosim. Până acum, nimeni nu a oferit o soluție convingătoare.

Măsurile punitive, precum sancțiunile, au avut un impact negativ tangibil asupra economiei Rusiei. Însă au și întreținut un sentiment anti-occidental printre oameni, întărind popularitatea regimului și declanșând încercări care nu erau întrutotul fără succes în diversificarea economică.

(…)

Micile certuri diplomatice și politice nu au făcut mai mult decât să hrănească mașina de propagandă domestică a Rusiei, care întruchipează Vestul ca un partener nedrept.

(…)

Nu scriu aceasta pentru a păsui Rusia, ci dimpotrivă.

Punctul meu de vedere este de a demonstra că actuala noastră relație nu funcționează. Influența Rusiei în afacerile europene este atât agresivă cât și dăunătoare. Acest lucru este dovedit nu doar prin eforturile bine documentate ale Rusie de a stârni focul naționalismului din UE, dar și prin sprijinul său pentru forțe pro-ruse în statele noastre partenere.

Exemplele se întind în tot continentul european – de la Brexit în Regatul Unit, la recentul referendum și alegeri din Macedonia de Nord, la criza din Ucraina, la alegerile prezidențiale din Belarus. Între timp, eforturile Europei de a se apăra împotriva acestei influențe continuă să dea greș în a-și atinge scopul. Asta este în mare rezultatul punerii în prim plan de către Rusia a sculptării politicii europene în propria sa imagine, în vreme ce UE nu a calculat corect pagubele propriu-zise care au apărut din activitățile sale intervenționiste”, arată o parte a articolului publicat în Jerusalem Post.

Revista Presei