Virgil Musta a ținut totul ascuns! Detalii neștiute despre medicul care a vindecat cei mai mulți români. S-a aflat totul

virgil musta

Ies la iveală amănunte mai puțin știute despre medicul care a vindecat cei mai mulți români infectați de coronavirus. Medicul Virgil Musta a făcut adevărate minuni la spitalul său din Timișoara. Cum a reușit acest lucru? S-a aflat totul.

Virgil Musta a ținut totul ascuns!

Sunt detalii neștiute despre medicul care a vindecat cei mai mulți români de COVID-19. Medicul primar de boli infecțioase Virgil Musta, de la Spitalul „Victor Babeş’ din Timișoara, cunoscut și ca „eroul în alb de la Timișoara” luptă în prima linie împotriva coronavirusului.

Acum ies la iveală și detalii din viața sa personală. „Pe vremea când eram în clasa IX-a a Colegiul Național „Constantin Diaconovici Loga’ din Timișoara visam să fac fizică atomică pentru că îmi plăcea fizica și matematica.

Notele îmi permiteau să merg la clasa specială de matematică dar, întrucât în perioada de o săptămâna când s-a decis componența clasei am fost bolnav și am lipsit, nimeni nu m-a întrebat ce opțiune am.

Așa că am rămas pe dinafară, iar anul următor, la îndrumarea părinților și a familiei, am hotărât să merg la medicină. Nu am știut dacă am făcut bine sau nu până în anul 3, când am intrat în clinică și când atât de mult mi-a plăcut medicina încât m-am îndrăgostit de ea și am fost bucuros că soarta m-a adus pe acest drum”, a dezvăluit medicul.

Acesta a spus care este cea mai mare satisfacție profesională pe care a avut-o. „Faptul că am salvat vieți ale unor pacienți, care în momentul internării în spital aveau șanse de supraviețuire infime”, spune Musta.

Totuși, o viață în slujba oamenilor presupune sacrificii. „Poate cel mai important sacrificiu a fost faptul că am petrecut foarte puțin timp cu familia, cu soția și fiica mea Laura”, a dezvăluit Musta.

Dar cum reușește Musta să îi vindece pe români de coronavirus? A spus-o chiar el. „Tratamentul face pare din protocolul național și ne sfătuim permanent cu domnul profesor Streinu-Cercel care este și mentorul nostru.

Cred, totuși, că în reușită contează și abnegația colectivului, implicarea întregii echipe, atenția la detalii, analiza fiecărui caz și implemetarea în terapia patogenică a ultimelor noutăți”, a dezvăluit Musta, conform viva.ro.

Revista Presei