Volkswagen dezvăluie noul model Amarok, bazat pe Ford Ranger

Volkswagen au dezvăluit o schița ce ne conferă informații despre design-ul viitorului model Amarok. Aceasta a fost prezentată în cadrul unei conferințe private, fiind o reprezentare exagerată a design-ului noului model, ce va apărea în reprezentanțe în 2021.

Deja se știa faptul că nouă generație de Amarok va fi construită pe o platformă împărțită cu noul Ford Ranger, însă rămâne de văzut ce alte componente vor proveni de la Ford.

Schița ne dezvăluie și aripile pătrățoase, și grila caracteristică modelelor actuale de la Volkswagen. Designerii au o imaginație bogată, aceste schițe reprezentând idealurile acestora și nu neapărat varianta finală pe care inginerii ne-o vor pune la dispoziție.

Astfel, puteți să uitați de acele anvelope off-road uriașe, de suspensia înaltă, și de fantele ieșite din comun din zona capotei, ce se regăsesc în schiță.

Noua camionetă VW Amarok 2021: de ce este bazată pe Ford Ranger

Avem deja o idee despre înfățișarea următoarei generații de Ranger, mulțumită imaginilor unor prototip, publicate anul trecut. Acestea au fost obținute în Melbourne, și se zvonește că sunt reale.

Pe hârtie, rezultatul unei colaborări dintre Ford și Volkswagen ar trebui să fie bun. Actuala generație de Ford Ranger este cea mai bine vândută mașină 4×4 din UK, și este un model popular în general la nivel global, în timp ce Amarok rămâne cel mai manevrabil vehicul utilitar din clasa sa.

O dată cu dispariția modelului Mercedes-Benz X-Class, Amarok rămâne singurul vehicul utilitar cu motor diesel V6 din clasa sa, fiind și cel mai puternic. Să sperăm că vom regăsi aceste motoare VW pe noua generație de Amarok, si că nu va fi vorba despre o simplă rebranduire a noului Ford Ranger.

Ne așteptăm ca viitoarea generație de Amarok să fie dezvăluită în mod oficial la anul, și să avem parte de mașină în 2022, însă acest lucru nu se va întâmpla până când noul Ford Ranger nu va fi dezvăluit.

Revista Presei