Volkswagen Group își suspendă producția din Europa

21 mart. 2020
Volkswagen Group își suspendă producția din Europa

Volkswagen au găzduit Conferința Anuală pentru Media, în cadrul căreia au fost menționate cel puțin 2 lucruri importante. În primul rând, producătorul auto va lansa un nou crossover în Europa, și in al doilea rând, compania germană va colabora cu Ford pentru noua generație de camionetă Amarok. Producătorul de la Wolfsburg a anunțat și că își va suspenda temporar producția din Europa.

Această decizie survine bineînțeles în urma epidemiei de coronavirus, ce a forțat deja un număr mare de producători auto să își suspende producția din China, Japonia și Europa. Pentru Volkswagen, producția va fi suspendată în 2 stagii.

„Producția va fi suspendată la fabricile din Spania, la fabrica de la Setubal, din Portugalia, la fabrica de la Bratislava, din Slovacia, și la fabricile Lamborghini și Ducati din Italia, până la finalul acestei săptămâni. Majoritatea celorlalte fabrici din Germania și restul Europei se vor pregăti să demareze procesul de suspendare a producției, suspendare ce va dura probabil 2 săptămâni. Fiecare brand va comunica detalii legate de propria activitate cât de curând posibil”, conform unui comunicat oficial din partea Volkswagen.

Aproape toți producătorii își suspendă producția din Europa. Fiat Chrysler își va suspenda producția până pe 27 martie, în timp ce PSA va suspenda activitatea liniilor de asamblare de pe întreg continentul până în aprilie. Ferrari, Ford, Lamborghini și alte branduri iau măsuri pentru a-și proteja angajații, prin a le cere să lucreze de acasă.

Conform ultimelor informații, la nivel global există aproape 190.000 de cazuri confirmate de coronavirus, cu 7500 de decese. China este țara cu cel mai mare număr de cazuri (80.881), însă Italia se confruntă cu cel mai mare număr de cazuri active (23.073).

Veștile bune pentru Volkswagen sunt că producția repornește cu pași mici în China. „În contrast cu situația actuală, producția în China a fost reluată, fabricile de la Cangsha și Urumqi rămânând închise”, conform lui Herbert Diess, directorul executiv al celor de la Volkswagen.