Volkswagen suspendă producția unei fabrici din Slovacia

Volkswagen Group suspendă producția fabricii de la Bratislava, din Slovacia, ce construiește modele Volkwagen, Porsche, Audi, Skoda și Seat, precum și componente pentru modelele Bentley.

Decizia celor de la Volkswagen survine după ce în Slovacia a fost declarată stare de urgență datorită epidemiei de coronavirus.

Prim Ministrul din Slovacia, Peter Pellegrinim, a discutat duminică despre existența unui posibil caz la fabrica VW, brandul german fiind cel mai mare angajator din sectorul privat pentru slovaci.

Volkswagen nu a confirmat existența cazului.

„Am sperat ca situația în legătură cu epidemia de coronavirus să se calmeze pe parcursul weekend-ului, însă nu am avut noroc”, a afirmat Oliver Grunberg, președintele consiliului slovac al celor de la Volkswagen, în cadrul unui comunicat ce avea în vedere epidemia.

Fabrica de la Bratislava construiește Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg și Audi Q7 în materie de SUV-uri mari, precum și modelele VW Up, Skoda Citigo și SEAT Mii ca subcompacte, cât și osiile și platformele pentru Bentley Bentayga.

În Slovacia au fost introduse filtre la granițe, au fost oprite călătoriile internaționale înspre și în afara țării, și au fost închise școlile, sălile de sport și centrele de divertisment.

Țara ce are 5,5 milioane de locuitori are 61 de cazuri confirmate de coronavirus, cu 17 mai multe față de numărul raportat cu o zi în urmă. Nu au fost înregistrate decese.

Loading...

Revista Presei