„Vom avea coronavirus la colonie!” Mircea Badea, reacție incredibilă, pe Facebook

Pentru că este subiectul momentului în România, coronavirusul nu putea fi ocolit de prezentatorul Antenei 3, Mircea Badea. Acesta a comentat, pe contul său de Facebook, eventuala apariție a unui caz și în țara noastră. 

„Hai să ne revenim: vom avea coronavirus la colonie. Credeam că virusul are și el mândria lui, e clar că nu. Trebuie să fii diliu să mai crezi că vom fi ocoliți. Dar am scăpat noi de ciuma roșie, ne-om descurca și cu asta”, a scris Mircea Badea pe Facebook.

Anunțul făcut de ministrul Sănătății

Ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, aseară, că în acest moment nu există niciun caz confirmat de coronavirus pe teritoriul României.

La rândul său, şeful DSU, Raed Arafat a făcut apel la populaţie să nu dea crezare informaţiilor neverificate cu privire la coronavirus.

„Ştiri false au apărut multe. De câteva zile noi tot rugăm populaţia să nu dea crezare site-urilor de Facebook şi site-urilor care nu sunt verificate. De oriunde citesc informaţia, întotdeauna să o verifice pe site-urile oficiale – Ministerul Sănătăţii, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Afacerilor Interne. În niciun caz să nu creadă toate informaţiile care circulă şi care nu sunt verificate”, a afirmat Arafat.

În ceea ce priveşte stocurile de medicamente şi materiale de prevenţie, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat că se lucrează „contra cronometru” pentru ca acestea să fie aprovizionate.

El a precizat că, atunci când a venit la minister, a găsit golul stocul epidemic.

„Colegii de la Ministerul de Finanţe ne-au asigurat că se lucrează contracronometru pentru a se finaliza achiziţia publică şi pentru a recompleta aceste stocuri. (…) În momentul de faţă avem stocuri la nivelul spitalelor de aproximativ o lună – o lună şi jumătate. Evident, nu putem aştepta şi am anticipat acest moment şi am decis suplimentarea acestui stoc de rezervă, într-o şedinţă comună, pe care am avut-o în acest comitet, în luna ianuarie şi am mers pe un scenariu pesimist şi toate aceste cifre au fost calculate în funcţie de acest scenariu”, a spus el.

Ministrul Sănătăţii a participat, alături de cel al Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, Adrian Streinu Cercel, la o şedinţă a Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, întrunit pentru luarea unor măsuri pentru combaterea coronavirusului.

Revista Presei