Vor fi dați afară imediat! Florin Cîțu a anunțat, concret, cine își pierde locul de muncă

florin-citu

Nu este o surpriză pentru nimeni că în România vor urma concedieri masive operate de noul Guvern. PNL a spus în nenumărate rânduri că aparatul de stat este plin de pile, iar numărul celor angajați la buget este mult prea mare. Cîțu a anunțat cine va fi dat afară.

“Avem 16 ministere din 24, câte erau înainte. Fiecare minister trebuie să facă un audit să vadă ce se întâmplă în interior. Dacă aparatul este supradimensionat, cum își face fiecare treaba și asa mai departe. Vom vedea care este rezultatul acestei analize. Cum a spus și premierul și cum am mai spus și eu, la neprofesioniști, la leneși, acolo sigur se va umbla. Dar nu va fi vorba de disponibilizări, ci de repararea situației”, a mai spus ministrul Finanțelor, la Antena 3.

Așadar, conform declarațiilor lui Cîțu, vor fi dați afară cei neprofesioniști și bugetarii leneși.

Concursurile sunt pe pile

Declarațiile lui Florin Cîțu vin la scurt timp după ce un alt ministru a declarat că nu se mai fac angajări întrucât concursurile de angajare sunt pe pile.

”Concursurile şi examenele sunt organizate mai mult pentru pile şi relaţii, nu ştiu dacă strict politice, dar în mare măsură da”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Ministrul de Interne a precizat că la viitoarele angajări ”va conta profesionalismul”, şi că va depune toate eforturile pentru ”depolitizarea prefecturilor şi celorlalte structuri ale Ministerului”.

Revista Presei