Vor fi dați afară pe loc! Decizie șoc luată de guvernul Orban

Decizie radicală în Guvernul condus de Ludovic Orban. Anumiți angajați ar putea fi dați afară pe loc dacă vor fi găsiți vinovați. 

Mai precis, angajații din spitale care primesc șpagă ar putea fi dați afară, conform unui anunț făcut de ministrul Sănătății.

„Nu cred că există o soluție magică, dar trebuie să ieșim din zodia șpăgii. Sunt spitale în care acest fenomen nu mai există. De aceea nu-mi place să dăm vina pe pacienți. Știți bine că unul din clișee e că nu-i poți opri pe pacienți să dea plicuri. Fals!

Sunt multe spitale în care acest fenomen a fost eradicat. Nu cred nici că trebuie să trecem în extrema cealaltă. Știți că era și un hotline pentru denunțarea șpăgii. Nici aceste metode nu au dat rezultate”, a declarat ministrul Sănătății, la B1TV.

Oficialul guvernamental a insistat că pacienții nu trebuie învinovățiți pentru fenomenul șpăgii din spitalele românești.

El a mai precizat că acest fenomenul nu mai este la fel de acut de când s-au mărit salariile din sistemul medical.

„A dispărut această senzație de empatie care era în trecut, faptul că medici și asistentele aveau salarii mici și asta era un stimulent. Acum, opinia publică știe că aceste lipsuri au dispărut și e doar un fenomen care trebuie combătut”, a mai declarat Costache.

Loading...

Revista Presei