Vrei să verifici dacă ai telefonul ascultat? Iată codurile care te ajută să afli acest detaliu

31 mai 2020
Vrei să verifici dacă ai telefonul ascultat? Iată codurile care te ajută să afli acest detaliu

În România povestea telefoanelor ascultate are rădăcini vechi și mulți chiar au impresia că sunt victimele unor astfel de abuzuri. Ei bine, platforma online brightside.me a publicat cele mai importante coduri, unele sunt si secrete, pentru a le folosi atunci cand intuim că s-ar mai afla cineva la celălalt capăt al firului.

*#62# – cu acet cod, puteti afla daca apelurile, mesajele si alte date sunt redirectionate. Imediat dupa ce introduceti codul, pe ecran va este afisat statutul diferitelor tipuri de redirectionari.

002# – acesta este un cod universal pentru oprirea tuturor formelor de redirectionare din telefon. Mai mult, acest cod se poate folosi inainte sa utilizati roamingul, iar in acest fel, banii nu vor mai fi luat din cont pentru apelurile care sunt redirectionare catre mesageria vocala.

*#06# – cu ajutorul acestui cod puteti afla IMEI -ul telefonului. Daca stiti acest numar, va puteti gasi telefonul in caz ca il pierdeti sau vi se fura.

Coduri speciale, conform haihuin2.com

Tot aceeași platformă susține că sunt și coduri speciale care arată dacă există cineva care urmareste locatia. Pentru aceasta aveti nevoie de utilitarul NetMonitor si tastati unul din urmatoarele coduri:

pentru iPhone: * # 12345 # 3001 *
pentru Android: * # * # 4636 # * # * sau * # * # 197328640 # * # *
Pasul 1. Mergeti la sectiunea numita UMTS mediu mobil, apoi UMTS RR info, si scrie toate numerele de sub ID – ul celulei. Aceste numere sunt statiile de baza situate in apropiere. Telefonul se va conecta in mod implicit la acea statie care emite cel mai bun semnal.

Pasul 2. Du-te inapoi la meniul principal si fa clic pe fila Informatii MM, apoi pe servire PLMN. Notati numerele de sub Local Area Code (LAC).

Pasul 3. Cu ajutorul acestor doua numere si un site obisnuit (a patra fila din stanga), puteti determina locatia pe harta a statiei de baza la care telefonul este conectat.