Toggle Menu
  1. Home/
  2. News/

Vreți să vă schimbați mașina? Iată când începe programul Rabla anul acesta! Ministrul Mediului a făcut anunțul

  1. Home/
  2. News/

Programul Rabla este unul de mare succes în țara noastră și de fiecare dată oamenii se grăbesc să beneficieze de acesta. Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu a anunțat în sfârșit când va demara în anul 2018. Ea a declarat, joi, că sesiunea pentru 2018 a programelor ‘Rabla Clasic’ şi ‘Rabla Plus’ ar putea începe în maximum două săptămâni.

Reclama„Vom finanţa în continuare, din Fondul de Mediu, Programul pentru reînnoirea parcului auto naţional – vechiul ‘Rabla Clasic’, prin care fiecare dintre noi care avem acasă o maşină mai veche de opt ani, să putem să o dăm şi să primim printr-un ecobonus de 6.500 de lei, acelaşi pe care l-am dat anul trecut, cu ajutorul căruia să putem cumpăra o maşină nouă. În acelaşi timp, toate valorile şi pentru hibrid, şi pentru cele care au emisii de carbon sub 130 de grame au aceleaşi sume, respectiv 1.000 şi 1.500 de lei. Programul continuă şi în acest an pentru că s-a dovedit clar că este nevoie să ne adaptăm la tot ce înseamnă schimbare, să protejăm mediul înconjurător şi să avem grijă de sănătatea populaţiei şi cu precădere a generaţiilor viitoare. Astfel, programul ‘Rabla Plus’ va avea acelaşi ecobonus de 10.000 de euro. Anul trecut, acest program a fost un succes, iar comparativ cu anul precedent 2016, numărul maşinilor introduse pe piaţă (electrice 100%, n.r.), şi pe care românii au dorit să le achiziţioneze a fost de peste 1.000. În acelaşi timp, se păstrează ecobonusul de 4.500 de euro pentru maşinile hibrid plug-in”, a afirmat Gavrilescu, potrivit Agerpres.

Vezi și Dezvăluiri absolut șocante despre H&M și C&A! Cum se fabrică hainele puse în vânzare

ReclamaVezi și EXCLUSIV! Cine a dezăluit detalii despre “relația” lui Smiley cu Ana Baniciu! Reacția Ginei Pistol

„Ghidurile sunt în dezbatere publică, deci în următoarele două săptămâni sper să putem să începem finanţarea. Noi ne dorim foarte mult ca, împreună cu producătorii şi dealerii să putem să facem o lansare propriu-zisă, când se apasă pe buton. În paralel, am prins bani în buget şi pentru staţiile de încărcare a maşinilor electrice. La ora actuală, avem un plan multianual prin care să dezvoltăm o infrastructură. Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire cu toţi ‘benzinarii’, astfel încât să le aducem la cunoştinţă că ar trebui ca fiecare dintre dumnealor să poată să-şi doteze locaţiile cu astfel de staţii de reîncărcare iar dezvoltarea infrastructurii să fie făcută şi în consonanţă cu dezvoltarea infrastructurii mari din România, adică pe drumurile naţionale, pe drumurile expres sau pe lungimea autostrăzilor, astfel încât să nu pleci de acasă şi să te lase maşina în drum”, a subliniat ministrul de resort.

Pe de altă parte, Gavrilescu a menţionat că, în acest an, va exista şi o nouă ediţie a programului ‘Casa Verde’. „Vom continua programul ‘Casa verde’. Anul trecut am reuşit să analizăm 12.000 de dosare în şase luni, de când am preluat mandatul. Aceste dosare stăteau în sertare de ceva timp. Şi anul acesta subvenţionăm acest program şi dorim să-l extindem şi pentru instituţiile publice, tot ce înseamnă primării etc.”, a spus ministrul Mediului.

Loading...

Andrei Huluban/ Sursa foto: antena3.ro