Acest fruct îngrașă foarte mult și face mult rău ficatului! Românii îl consumă zilnic. Mihaela Bilic trage semnalul de alarmă

de: Ana Toma
17 iul. 2020
Acest fruct îngrașă foarte mult și face mult rău ficatului! Românii îl consumă zilnic. Mihaela Bilic trage semnalul de alarmă

Atunci când ducem o luptă cu kilogramele acumulate, fructele și legumele sunt primele pe lista noastră. Mare atenție însă la acest fruct. Dacă până acum toți știam că ne ajută în procesul de a avea o siluetă suplă, lucrurile stau puțin diferit.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a spus totul. Potrivit acesteia, pepenele roșu poate fi un real pericol pentru siluetă atunci când este consumat în exces, având în vedere că, mai ales în perioada verii, unele persoane înlocuiesc apa cu acest fruct.

Deși pepenele roșu conține apă în proporție de 90% și este bogat în proteine, glucide, vitamina C, fibre, este important să nu exagerăm cu porția pe care o consumăm.

De asemenea, consumat în cantități mari, pepenele roșupoate afecta ficatul și având un conținut mare de fructoză, este în topul fructelor care îngrașă foarte mult.

Strugurii și cireșele, pericol pentru siluetă

Puțini știu faptul că și alte fructe recunoscute pentru beneficiile care le oferă siluetei, pot fi periculoase. Strugurii și cireșele te pot îngrășa mult, atunci când sunt consumate prea des, în perioade timpe de scurt.

În acest context, medicul nutriționist recomandă ca, după masă, să facem mult sport, să mergem pe jos sau să alergăm pentru a arde caloriile.

Legat de consumul pepenelui roșu, Mihaela Bilic spune că cel mai bine ar fi să îl consumăm pe post de desert.

”Nu vă voi recomanda acum să mâncați cu bucățica, dar mâncați măcar cu felia. Dacă vreți să nu vă doară grăsimea acumulată brusc pe abdomen”, spune nutriționistul.