Acest tip de apă face minuni în corp și este la îndemâna oricui! Tratează o mulțime de afecțiuni grave. Descoperire de ultimă oră a cercetătorilor

de: Ana Toma
15 nov. 2020
Acest tip de apă face minuni în corp și este la îndemâna oricui! Tratează o mulțime de afecțiuni grave. Descoperire de ultimă oră a cercetătorilor

Dacă până acum ai fost sceptic cu privire la băile în mare, lucrurile pe care le vei afla acum te vor face să-ți schimbi radical părerea. Apa de mare este un adevărat leac minune pentru o serie de afecțiuni cu care marea majoritate dintre noi ne confruntăm.

Multă lume consideră că apa de mare este un adevarat “izvor de sănătate” datorită sărurilor minerale din compozitie sa care acționează asupra organismului intensificând metabolismul glucidelor, proteinelor, lipidelor, calciului și fosforului.

Ea are puterea de a trata o serie de afecțiuni la care nimeni nu s-ar fi așteptat până acum.

În cazul în care nu știai, acneea poate fi tratată cu ajutorul apei de mare. Ea se retrage în urma băilor în mare şi a expunerii repetate la soare, dar controlate,  dacă este foarte bine respectată şi igiena.

Apa de mare are efecte reglatoare endocrine, ajutând la eliminarea din rădăcină a acestei afecţiuni, scrie formula-as.ro. În același timp, apa de mare are efect antiinflamator şi, împreună cu nisipul, curăţă pielea şi desfundă porii, reglează secreţia de sebum.

Nici bolile de piele precum pitiriazisul, psoriazisul şi eczemele uscate nu au nicio șansă în fața apei de mare. Ele pot dispărea dacă te vei îmăia de mai multe ori.

Alergia cutanată este o altă afecțiune pe care apa de mare o poate tratata. Ea se ameliorează în timpul unei cure, în primul rând datorită apei şi a aerosolilor marini, care au efect uşor imunosupresor şi diminuează intensitatea reacţiilor alergice.

Apa de mare, o adevărată minune pentru piele

Zgârieturi sau rănile superficiale se tratează și ele cu o simplă baie în mare. Acest lucru poate reduce timpul de vindecare de 2-3 ori, precum şi să împiedice eventualele infecţii sau cicatrizările inestetice.

Și dantura ta poate fi în siguranță dacă apelezi la paa de mare. În cazul gingivitelor, stomatitelor, este nevoie de 2-3 ore pe zi clătiri ale gurii cu apă de mare, care apoi se scuipă integral.  Are efect puternic anti-infecţioase şi, în plus, ajută la refacerea epiteliilor lezate, fiind printre puţinele remedii care au această acţiune regenerativă.