Fiecare plantă în parte are benficii uimitoare pentru organismul nostru, însă cea despre care o sa vorbim astăzi este de-a dreptul uimitoare. Poate trata o serie de afecțiuni extrem de grave.
Rucola este o adevărată minune pentru organismul nostru. Mulți dintre noi o adăugăm în salate sau pizza, dat fiind faptul că are un gust ușor amărui, picant și totodată delicios.
Puțini știu însă, ce vitamine are această plantă minune. Ea este bogată în vitamina C, acid folic, vitamina K, calciu, vitamina A și potasiu.
De asemenea, rucola are niște efecte impresionante asupra organismului nostru. Studiile au arătat că anumite grupe de legume au beneficii anticancerigene deosebite.
Rucola face parte din familia cruciferelor, legume care sunt cunoscute pentru capacitatea de a reduce riscul de apariție al cancerului. Cruciferele sunt bogate în glucosinolați, substanțe ce conțin sulf.
Acestea sunt responsabile pentru gustul amărui, dar și pentru combaterea cancerului. De asemenea, studiile au mai demonstrat faptul că legumele crucifere reduc riscul de cancer de sân, cancer colorectal, cancer de plămâni, prostată și multe alte tipuri de cancer.
Un alt lucru pe care trebuie să îl știi despre rucola este că un consum regulat poate preveni osteoporoza.
Rucola conține câțiva nutrienți esențiali pentru sănătatea oaselor, inclusiv calciu și vitamina K. Această vitamină este implicată în metabolismul oaselor, iar o deficiență de vitamina D crește riscul de facturi osoase.
Astfel, consumul de rucola, care este bogată în vitamina K și calciu, îmbunătățește sănătatea oaselor și previne instalarea osteoporozei, afecțiune în urma căreia densitatea osoasă este redusă.
Beneficiile rucolei nu se opresc aici. Ea poate reduce inclusiv riscul de apariție a diabetului. Studiile arată că extractul de rucola are efect antidiabetic prin faptul că stimulează sinteza glucozei la nivelul celulelor. În același timp, rucola, ca și alte legume crucifere, este o sursă bună de fibre.
Ea ajută la reglarea nivelului zahărului din sânge și pot reduce rezistența la insulină. De asemenea, fibrele oferă sațietate, fiind un ajutor în controlul greutății.