Adaugă aceste 5 ingrediente în cafea și o vei transforma într-o băutură afrodiziacă. Sunt la îndemâna oricui, iar rezultatele sunt excepționale

03 mart. 2021
Adaugă aceste 5 ingrediente în cafea și o vei transforma într-o băutură afrodiziacă. Sunt la îndemâna oricui, iar rezultatele sunt excepționale
Foto: Mike Kenneally on Unsplash

Bogată în vitaminele B2, B3 și B5, cafeau este un excelent energizant natural, cu care cei mai mulți dintre noi își încep ziua. Consumată echilibrat, aceasta este un remediu excelent împotriva bolilor cardio-vasculare. În plus stimulează sistemul nervos central și scade somnolența.

Ultimele studii arată că o ceașcă de cafea pe zi poate diminua riscul de a face Alzheimer și reduce cu 60% riscul de a face Parkinson. Puțini știu, însă că această băutură delicioasă poate avea și efect afrodiziac, dacă se prepară după rețeta pe care o vom detalia mai jos.

Câtă cafea puteți consuma pe zi

Cercetătorii de la Dana Farber Cancer Institute au prezentat și ei un alt beneficiu al cafelei. Aceștia au analizat în detaliu datele a 1171 de pacienți și au descoperit astfel că cei care au consumat această băutură zilnic au prezentat un risc mai mic de agravare a cancerului colorectal.

Atenți, însă și la cantitatea de cafea pe care o consumați pe zi. Medicii spun că nu este bine să bem mai mult de 400 mg pe zi și că dacă depășim această marjă ne putem trezi cu efecte negative în corp. Vă poate crește tensiunea, puteți avea dureri de stomac, mai ales dacă o consumați dimineața pe stomacul gol sau puteți experimenta senzația de tremur în corp. Atunci vă veți da seama că ați băut mai multă cafea decât este cazul.

Rețeta cafelei afrodiziace

Revenind la rețeta afrodiziacă a acestei băuturi, care se regăsește în rutina zilnică a celor mai mulți dintre noi, aceasta se prepară simplu și trebuie să o consumați doar de 2-3 ori pe săptămână pentru efecte pozitive.

Aveți nevoie de cinci ingrediente, care vor face gustul mai bun și mai intens. Specialiștii de la Femmeactuelle.fr recomandă să adăugăm în cafea următoarele, pentru a obține un efect afrodiziac.

Ingrediente

1 linguriţă pudră de cacao

2 linguri lapte (cu sau fără lactoză)

1 linguriţă pulbere de maca (maca este o plantă originară din America de Sud și se găsește la magazinele naturist)

½ linguriţă pudră de scorţişoară

1 linguriță miere de albine

Amestecați apoi toate acesta ingrediente și veți obține elixurul dorit.