Adăugați un strop de lămâie în cafea! Ce efecte miraculoase are acest amestec pentru organism

29 sept. 2020
Adăugați un strop de lămâie în cafea! Ce efecte miraculoase are acest amestec pentru organism
Ceaiul vă ajută să eliminați toxinele acumulate în corp/ Photo by Caroline Veronez on Unsplash

Nicio dimineață fără o cană cu cafea fierbinte și bună! Cam așa începe ziua pentru mulți dintre noi și continuă de multe ori în aceeași manieră. Ei bine, de acum, din când în când sau chiar de fiecare dată, adăugați și un strop din sucul pe care-l stoarceți de la o lămâine pentru că potrivit mai multor specialiști în nutriție ar avea efecte miraculoase asupra organismului.

Așadar 240 de ml de cafea, peste care adăugați sucul stors de la o lămâie întreagă ar ajuta la atenuarea durerilor de cap și la slăbit, insistă nutriționiștii. Amestecul conține un număr mare de antioxidanţi și astfel are efecte pozitive și în protecția organismului de cancer, boli de inimă, boli ficat. În plus reduce riscul de diabet de tip 2 sau depresie.

Cum ajută cafeaua cu lămâie la slăbit

Mai multe studii arată că în urma consumului de cafea cu lămâine apare un efect vasoconstrictor, mai exact strângerea vaselor de sânge şi reducerea circulaţiei sangvină dinspre cap. Dacă aveți o migrenă și tocmai ați luat o pastilă care să vă ajute, ei bine specialiștii susțin că dacă beți și această cafea cu lămâie atunci va crește și efectul medicamentului.

Băutura minune are efecte pozitive și pentru ten tot datorită antioxidanţilor pe care-i conține. Stimulează producția de colagen, ceea ce înseamnă că împiedică sau încetinește apariția ridurilor.

Cafea cu lămâine ajută și la slăbit, mai spun nutriționiștii. Dar pentru efecte maxime trebuie băută cu jumătatea de oră înainte de a face sport. Acest lucru trebuie repetat minim trei săptămâni.