Adevărul despre Oana Cuzino. Cum a ajuns la Pro Tv? Mereu a visat la lumea medicală

oana cuzino

Oana Cuzino este foarte cunoscută în urma emisiunii sale ”Ce se întâmplă doctore” de la postul Pro Tv. Puțini știu însă din ce familie provine îndrăgita prezentatoare și cum a ajuns pe micile ecrane.

Oana Cuzino provine dintr-o familie care familie care nu are rădăcini spre lumea medicală. Mama prezentatoarei de la Pro Tv este fizician, iar tatăl său avocat. Cu toate acestea, Oana și fratele său au fost singurii care au ales să meargă pe drumul medicinei.

Într-un interviu acordat pentru VIVA, Oana Cuzino a mărturisit lucrurile care au făcut-o să meargă pe acest drum..

”Am știut, dintotdeauna, că voi fi medic, mi-au plăcut biologia, biochimia, fizica, însă este adevărat că Dragoș, fratele meu puțin mai mare, cu aproximativ 4 ani, a fost deschizătorul de drumuri. Ca proaspată liceană, m-a impresionat lumea studenților la Medicină, extrem de simpatici, deștepți, cu preocupări speciale, nu numai academice, dar și în alte domenii de cultură, sport, cu hobby-uri diverse.

Pe lângă atracția pentru o profesie vocațională, nobilă, care îmi va permite să ajut, m-a atras faptul că aveam să fiu toată viața printre colegi și oameni speciali, din mai multe puncte de vedere, fapt care s-a și confirmat ulterior. La rândul meu, m-am bucurat de colegi speciali”, a mărturisit prezentatoarea de la Pro Tv.

Cum a ajuns la Pro Tv?

O lungă perioadă de timp, Oana a lucrat la Ana Aslan, însă ulterior, aceasta a decis să o ia pe alt drum și anume, televiziunea. Prezentatorea a mărturisit că prin această cale de comunicare, oamenii înțeleg mai bine că sănătatea este unul dintre cele mai de preț lucruri, de care trebuie să aibe grijă în permanență.

”În perioada petrecută la Ana Aslan, am avut șansa de a face parte dintr-un colectiv de studiu comparativ privind sănătatea vârstnicului în Europa și am participat efectiv la procesul de aplicare a chestionarelor pe pacienții noștri, dar și la interpretarea datelor de la noi din țară. Ulterior, în cadrul întrunirilor și comunicărilor la nivel european cu privire la rezultatele acestui studiu, am avut șansa de a observa și corela stilul de viață al românilor cu cel al oamenilor din țările occidentale și de a observa cât de intricat era ( și mai este, din păcate) cu afecțiunile de toate tipurile. Diferența era uluitoare între obiceiurile sănătoase ale occidentalilor și stilul sedentar al românilor, a căror alimentație era bogată în grăsimi, carne de porc, cartofi, dulciuri grase, prăjeli și făinoase.

Diferența stilului de viață în țările europene era consecința programelor preventive și de informare susținute, care la noi lipseau la acea vreme, așa că se impunea comunicarea științifică și susținută a necesită ii schimbării acestor tradiții nocive.

Oamenii au fost deschiși

Așa am pătruns în lumea mass-media și am realizat la PRO TV emisiunea ”Ce se întâmplă, doctore?, iar oamenii au primit cu deschidere și entuziasm informațiile noastre, furnizate mereu de specialiști, surse de încredere, experți în domeniul medical.

Noi, prin „Ce se întâmplă, doctore?, avem avantajul de a fi deschis drumul în această direcție, de a-i convinge pe oameni că sănătatea este darul nostru cel mai de preț și rămânem un reper, din acest punct de vedere, în mass-media. Însă, continuăm să-i facem pe oameni cât mai conștienți de importanța sănătății lor. Și să le furnizăm soluțiile prin care pot ocroti această comoară, a lor și a celor dragi”, a mărturisit Oana Cuzino.

Revista Presei