Ai dureri de spate? Planta care elimină rapid afecțiunile inflamatorii. Este recomandată și în diete

de: Ana Toma
12 mai 2021
Ai dureri de spate? Planta care elimină rapid afecțiunile inflamatorii. Este recomandată și în diete
Gheara Diavolului

Durerile de spate sunt neplăcute, mai ales atunci când persistă o lungă perioadă de timp. Înainte de a te îngrijora, încearcă să apelezi la această plantă. Este foarte cunoscută pentru beneficiile pe care le are asupra afecțiunilor inflamatorii.

Probabil ai mai auzit până acum câte ceva despre gheara diavolului. Este o plantă din care se produc foarte multe creme pentru dureri articulare și nu numai, însă beneficiile ei sunt mai multe.

Planta care te scapă de durerile de spate

În cazul în care nu știai, gheara diavolului conține compuși vegetali numiți glicozide iridoide. Studiile au demonstrat faptul că folosită regulat, planta poate ameliora răspunsurile inflamatorii.

Cu alte cuvinte, acest supliment ar ptuea fi un bun tratament pentru osteoartrită, una dintre cele mai frecvente forme de artrită la nivel mondial, însă mai este nevoie de studii pentru a clarifica efectul ei. Totuși, cercetările efectuate până la momentul actual au demontrat că gheara diavolului poate reduce într-adevăr durerile asociate cu acest tip de boală.

Spre exemplu, un studiu efectuat pe 122 de persoane cu osteoartrita genunchiului și șoldului a sugerat că 2.610 mg de gheara diavolului pe zi pot fi la fel de eficiente în reducerea durerii precum diacereina, un medicament utilizat în mod obișnuit pentru tratarea acestei afecțiuni, scrie doc.ro.

Ce afecțiuni poate trata gheara diavolului

Guta este o altă formă de artrită. Este caracterizată prin umflături dureroase și roșeață la nivelul articulațiilor, fiind prezentă deseori la degetele de la picioare, glezne, dar și genunchi. Pe lângă medicamentele recomandate de medici, gheara diavolului a fost și ea propusă ca tratament alternativ, iar rezultatele au fost îmbucurătoare.

În cazul durerilor de spate, gheara diavolului poate calma acest tip de dureri, datorită conținutului său de harpagozidă. Ea poate fi folosită atât sub formă de unguent pe zonele afectate, cât și sub formă de supliment alimentar pastile.

Este recomandată inclusiv în diete. Pe lângă faptul că reduce durerile și inflamațiile, acest tip de plantă suprimează și pofta de mâncare, prin interacțiunea cu hormonul grelină, un hormon secretat de stomac, care semnalează creierul că a venit vremea de masă.