Ai iritații de la masca de protecție? Iată cum îți protejezi corect tenul. Multă lume face aceste greșeli

de: Ana Toma
20 ian. 2021
Ai iritații de la masca de protecție? Iată cum îți protejezi corect tenul. Multă lume face aceste greșeli
Sursă Foto: Healthline

Masca de protecție nu este un accesoriu tocmai plăcut. Multă lume se confruntă cu piele uscată, iritații, iar în cel mai rău caz chiar erupții la nivelul tenului. Totuși, dacă ne protejăm corect, putem evita foarte simplu toate aceste neplăceri.

În cazul în care nu știai, alegerea măștii de protecție este cel mai important lucru. Fie că alegem o mască de unică folosință sau una realizată din material, trebuie să știm ce îi face bine tenului nostru.

Cum alegem masca corectă 

Masca corectă trebuie să fie una confortabilă care să lase pielea să respire, dar totodată se te protejeze în fața virușilor. Mare atenție însă, nu orice material este făcut pentru tenul tău.

În cazul în care nu te încântă foarte mult măștile de unică folosință din farmacii, optează pentru o mască de bumbac, deoarece aceasta absoarbe transpirația și totodată permite pielii să respire.

De asemenea, spală masca cât de des se poate pentru a reduce erupțiile nedorite. În cazul în care optezi pentru o mască de protecție de unică folosință, poart-o doar o singură dată, în caz contrar, este posibil ca aceasta să rețină praf și să provoace apoi iritații.

Ce trebuie să faci înainte

Pe lângă materialul măștii, pielea ta trebuie să fie și ea pregătită, sau, cu alte cuvinte, hidratată. Asigură-te că folosești o cremă hidratantă înainte de a ieși din casă. Este de preferat să alegi creme care conțin mușețel și aloe vera.

Pe lângă hidratare, acesta au și proprietăți calmante. În cazul în care nu șitiai până acum, hidratarea poate preveni iritațiile. Un alt lucru de care trebuie să ții cont este machiajul. Încearcă să alegi un machiaj mai ușor pentru ca porii tăi să nu fie încărcați.

Mască de protecție

Ce trebuie să faci după ce ai purtat masca

Știi ce ai de făcut îniante de a purta masca de protecție însă ce se întâmplă când ajungi acasă? Ei bine, mai ales dacă lucrezi într-un loc unde trebuie să porți masca zilnic, pielea ta trebuie să își revină acasă, așa că cea mai bună soluție este hidratarea acesteia.

După ce ți-ai dat jos masca de protecție, spală-te pe față și curăță cu un demachiant delicat, bogat în ingrediente hidratante. Pe lângă că vei avea tenul mai hidratat, acesta va ajuta la îndepăratarea murdăriei, dar și a sebumului, spune Laura Chacon-Garbato, Estetician & Director of Worldwide Nutrition Product Training, Herbalife Nutrition, potrivit eva.ro.

În ceea ce privește curățarea feței, optează pentru apă călduță și nicidecum fierbinte, deoarece pielea ta este deja sensibilă și ai putea să agravezi iritațiile deja existente. După ce ți-ai curățat fața, aplică din nou o cremă hidratantă. Vei observa schimbările în doar câteva zile.