Cele trei obiceiuri care îți îmbătrânesc tenul. Toți facem aceste greșeli în sezonul rece

de: Ana Toma
16 oct. 2020
Cele trei obiceiuri care îți îmbătrânesc tenul. Toți facem aceste greșeli în sezonul rece

În timpul verii acorzi o atenție sporită tenului tău. Ești atentă la razele solare, la hidratare, însă faci aceleași lucruri și în sezonul rece? Iată cele trei obiceiuri pe care toți le avem. Ele îmbătrânesc atât tenul nostru cât și pielea, fără să ne dăm seama care este motivul.

Vara obișnuiești să consumi foarte multe fructe și legume, însă știai că acest obicei nu trebuie să lipsească din dieta ta nici în perioada iernii?

În cazul în care nu știai, este „motorul” pielii noastre, iar dacă nu ai o dietă echilibrată, pielea ta nu va beneficia de toate resursele de care are nevoei pentru ase menține tânără și fermă. De asemenea, alimentele nesănătose precum dulciurile sau prăjelile în exces pot cauza erupții acneice sau pete pigmentare, așa că mare atenție la ce consumi!

Un alt lucru greșit pe care toți îl facem este spălarea cu apa fierbinte. Într-adevăr, a venit vremea rece, însă acest lucru nu trebuie să-ți modifice rutina din timpul verii.Apa fierbinte distruge bariera naturală de a apărare a pielii, deshidratează și usucă.

O altă greșeală pe care multe persoane o fac este să se spele pe față atunci când fac duși. Îți poți cauza riduri fără să știi, deoarece în timpul acestei proceduri ai tendința să strângi din ochi foarte tare.

Nu renunța SPF-ul din timpul verii

Vara folosești crema SPF pentru a evita arsurile solare sau pentru a-ți proteja tenul de radicalii liberi. De ce nu faci acest lucru și în perioadele mai reci? În cazul în care nu știai, crema SPF te protejează inclusiv de factorii de mediu, precum poluarea, așa că nu renunța la ea indiferent de temperaturile care sunt afară.

Radiațiile solare sunt active tot anul, iar dacă îți dorești o piele întinsă, fără riduri, trebuie să apelezi la crema de protecție. Nu trebuie să fie vorba despre un SPF puternic, neapărat, cel de 30 este cel mai indicat pentru a evita degradarea pielii tale.