Ai probleme cu hemoglobina? Ce simptome vei resimți? Adaugă neapărat aceste alimente în dieta ta. Poți evita probleme grave de sănătate

de: Ana Toma
13 ian. 2021
Ai probleme cu hemoglobina? Ce simptome vei resimți? Adaugă neapărat aceste alimente în dieta ta.  Poți evita probleme grave de sănătate

Dacă te numeri printre persoanele care au probleme cu hemoglobina, poate ar fi mai bine să dai o atenție mai mare alimentației tale. Există anumite alimente care te pot ajuta să ai un stil de viață mai sănătos și de asemenea, consumându-le regulat, poți evita probleme grave de sănătate.

Hemoglobina are un rol esențial în organismul tău. Ea este implicată direct în procesul de furnizare de oxigen la nivelul organelor și al țesuturilor din organism, așa că trebuie protejată atât cât se poate.

Ce se întâmplă când ai probleme cu hemoglobina 

Deși nu pare un lucru destul de grav, în cazul în care ai un nivel de hemoglobină redus, treptat, te vei confrunta cu mai multe anomalii atât la nivelul organelor, al metabolismului cât și la nivelul de oxigen, iar de aici, apare anemia, o afecțiune prin care numărul de celule roșii din sânge este insuficient pentru a satisface nevoiel organismului tău.

Tot ce trebuie să știi despre hemoglobină este că aceasta este bogată în fier, iar potrivit doctorulzilei.ro, atunci când nivelul hemoglobinei scade, apare și o carență de fier. De aici probabil ai mai auzit despre lipsa de fier sau de calciu din organism.

Hemoglobina este de asemenea un factor esențial în transportul oxigenului de la plămâni la țesuturi, iar dacă acest lucru nu este respectat, celulele corpului nu mai funcționează normal.

Ce alimente trebuie să consumi neapărat

Pentru a avea o stare de sănătate cât mai bună și pentru a evita carența de fier, trebuie neapărat să adaugi aceste alimente în dieta ta.

Aceste alimente sunt extrem de bogate în fier și sunt recomandate inclusiv persoanelor care suferă de anemie. Acestea sunt: carnea de vită, ficatul, creveții, bananele, morcovii, iaurtul, perele, spanacul, ananasul, cerealele, migalele.

De asemenea, corpul tău are nevoie și de Vitamina C, așa că nu uita să adaugi în dieta ta portocale, roșii, ardei, mandarine, mangă și căpșuni. Ele sunt bogate în această vitamină.

Condimentele sunt și ele esențiale 

Acidul folic este și el esențial pentru o stare de bine. Acesta poate fi luat din broccoli, germeni de grâu, cereale integrale, tărâțe, ton, scoici de mare și chiar și somon.

Nu uita nici de condimente. Dacă suferi de anemie sau dacă știi că ai probleme cu hemoglobina, adaugă în dieta ta cimbrul, chimenul, busuiocul și, de asemenea, nu uita de scorțișoară.

Și ciocolata are mai multe beneficii pentru organismul tău, așa că cel puțin o tabletă pe zi este binevenită pentru o stare de bine.