Alertă maximă! S-au găsit substanțe toxice în aceste sticle de bere! Provoacă numeroase boli

22 nov. 2020
Alertă maximă! S-au găsit substanțe toxice în aceste sticle de bere! Provoacă numeroase boli
Photo by Macie Jones on Unsplash

Specialiștii au descoperit cantități mari de plimb, crom și cadmiu în sticlele de bere și în alte băuturi alcoolice. Cantitatea exagerată de aceste elemente toxice pot fi găsite cu ușurință în sticlele colorate sau transparente. Iar sănătatea oamenilor este pusă în pericol, din cauza acestor sticle, care la prima vedere par inofensive.

Mai mulți cercetători de la Universitatea din Plymouth au studiat cu atenție sticlele în care se află băuturile alcoolice și au atras atenție asupra decorațiunilor. În acest fel, au observat că plumbul, cromul și cadmiul se pot găsi în multe sticle colorate sau transparente. Totul ar fi bine, dar cantitatea excesivă de aceste substanțe toxice pot afecta grav sănătatea omului. Mai ales că foarte mulți oamenii consumă diferite băuturi din sticle și le găsesc cu ușurințe la marketuri și magazine.

Decorațiunile sticlelor pot fi un motiv de îngrijorare 

Situația este mai dramatică la capitolul decorațiuni, pentru că producătorii din dorința de a face un produs cât mai atrăgător pentru consumator depășit limita de substanțe toxice. Astfel, cercetătorii au descoperit concentrații mari de cadmiu. De asemenea, și limita pentru plumb este depășită pentru decorarea diferitor sticle pentru bere, vin și altele.

Prin urmare, doctorul Andrew Turner a demonstrat că vopseaua sau smalțul de pe multe articole pot dăuna grav sănătății și efectele pot fi neprevăzute. Mai mult, aceste sticle se duc la reciclare și toate substanțele toxice se pot refolosi. Din acest motiv, doctorul avertizează că sunt motive serioase de îngrijorare și acest lucru nu trebuie evitat.

„A fost întotdeauna o surpriză să vedem niveluri atât de ridicate de elemente toxice în produsele pe care le folosim zilnic. Acesta este doar un alt exemplu în acest sens și dovezi suplimentare ale utilizării inutile a elementelor dăunătoare acolo unde există alternative disponibile. Potențialul acestor substanțe de a se scurge în alte articole în timpul procesului de reciclare este un motiv evident și suplimentar de îngrijorare!”

Doctorul a contactat mai mulți furnizori de băuturi alcoolice, ca să-i avertizeze de acest lucru. Dar producătorii au menționat că folosesc sticle importate. Adică, sticla este adusă din alte țări și nu este fabricată acolo unde a fost produsă băutura.