Alexandru Rafila spune clar: este nevoie sau nu să purtăm mască? Ce este mai eficient: săpunul sau alcoolul dezinfectant?

Profesorul Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă. Este un avertisment extrem de clar pentru milioane de români. S-a aflat ce nu trebuie să facem în timpul pandemiei și la ce pericole ne expunem.

Alexandru Rafila, avertisment pentru milioane de oameni!

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie a făcut mai multe recomandări pentru populaţie în contextul pandemiei de COVID-19. Alexandru Rafila atenționează. Nu trebuie să devenim obsesivi cu dezinfecţia. Este necesară doar mai multă atenție.

Rafila spune că purtarea unei măşti chirurgicale este de preferat atunci când oamenii ies din casă, în niciun caz un fular de lână care este greu de curăţat.

„Apa şi săpunul sunt mai eficiente decât alcoolul, de exemplu. Nu trebuie să ştergem clanţele de la uşă din 5 în 5 minute, noi fiind singuri în casă.

Acest virus este anvelopat, are un înveliş care este distrus rapid de săpun şi detergenţi. Nu trebuie să facem o obsesie din dezinfectarea tuturor lucrurilor cu care intrăm în contact. Spălatul pe mâini temeinic şi evitarea atingerii nasului, a feţei, a gurii cu mâinile necurăţate sunt suficiente”, a explicat Alexandru Rafila, conform România TV.

Medicul a atras atenţia şi asupra fularelor care sunt purtate de tot mai mulţi oameni, în loc de mască de protecţie. Spune că un fular de lână este greu de curăţat, iar purtarea lui repetată poate constitui un pericol pentru sănătatea celui care îl foloseşte pentru că microbii se adună în ţesătură şi rămâne contaminat.

Revista Presei