Alimentele care te curăță complet de toxine! Au un efect de curățare și detoxifiere. Cum le consumi corect

de: Ana Toma
14 dec. 2020
Alimentele care te curăță complet de toxine! Au un efect de curățare și detoxifiere. Cum le consumi corect
Photo by Dan Gold on Unsplash

Dacă îți dorești să ai o stare de bine și să îți cureți sângele de toxine, trebuie neapărat să incluzi aceste alimente în rutina ta zilnică. Ele curăță și detoxifică sângele și sunt esențiale pentru menținerea unei stări generale de sănătate. 

În cazul în care nu știai, sângele este compus din 55% plasmă și 45% „elemente formate”, inclusiv celule roșii din sânge, globule albe și trombocite. De asemenea, el absoarbe oxigenul din aer în plămâni, transportă oxigenul către celule pe tot corpul și elimină dioxidul de carbon rezidual din celule.

Pe lângă acest lucru, sângele are un rol important în digestie, dar și în funcțiile sistemului endocrin. Astfel, în cazul în care o persoană nu face prea multă mișcare și are o alimentație dezechilibrată, sângele poate elimina toxine, iar funcțiile sale nu pot fi îndeplinite la adevărata capacitate.

Pentru a-ți proteja organismul corespunzător, trebuie neapărat să adaugi aceste trei alimente minune în dieta ta. Ele te ajută să elimini toxinele din sânge.

Alimentele minune pentru sânge

Primul pe listă este busuiocul, care pe lângă aroma sa foarte cunoscută are extrem de multe beneficii asupra sănătății. El este un ajutor nedăndejde pentru rinichi, ficat și de asemenea, îmbunătățește și funcția deigestivă.

Pe lângă aceste lucruri, are un rol diuretic și detoxifiand, curățând sângele de toxine.

Urzica este o altă plantă minune pentru organism. Ea este bogată în histamină și acid formic, elemente care contribuie activ la curățarea sângelui. Totodată, un consum regulat de urzici poate ajuta la regenerarea celulelor roșii și la tulburările cauzate de menopauză.

Probabil ai mai auzit până acum despre efectele nebănuite ale usturoiului. Ei bine, el este excelent și pentru curățarea sângelui. El poate scădea hipertensiunea și poate anihila totodată colesterolul rău. De asemenea, protejează vasele și arterele, în special artera aortă.

El este extrem de bogat în acilină și favorizează eliminarea microorganismelor și a bacteriilor dăunătoare din intestine.