Beneficiile uluitoare ale vinului roșu. Este un adevărat medicament și tratează nenumărate afecțiuni

de: Ana Toma
14 dec. 2020
Beneficiile uluitoare ale vinului roșu. Este un adevărat medicament și tratează nenumărate afecțiuni

Vinul roșu poate fi considerat o licoare minune pentru organismul nostru atunci când este consumat cu măsură. El poate vindeca mai multe afecțiuni și de asemenea, este o adevărată sursă de vitamine.

În cazul în care nu știai, vinul roșu conține o cantitate uriașă de antioxidanți. De asemenea, spre deosebire de vinul alb sau vinul rose, vinul roşu conţine şi mai mult calciu. Este ideal chiar și în dietele pentru slăbit, deoarece 100 ml de vin roşu conține doar 85 calorii, din care 0,06 g proteine, 0 g lipide, 2,5 g glucide şi 0 g fibre.

Conform clickpentrufemei.ro, studiile au scos la iveală faptul că persoanele care consumă vin roșu regulat au o inimă mai puternică. Un exemplu sunt francezii, care suferă mai puţin de boli cardiovasculare decât locuitorii altor ţări dezvoltate este cea care a scos în evidenţă capacitatea antioxidantă a vinului. Acest efect minune se datorează resveratrolului, un puternic antioxidant natural.

Vinul roșu te apără de alergii 

Un alt lucru important de știut este că vinul roșu, natural, este bogat în vitamina B și C. Acestea au ca rol dizolvarea unor alcaloizi, substanţe benefice în apărarea organismului. Mare atenție însă, acest lucru este valabil în cazul vinului 100% natural, cumpărat din surse sigure.

De asemenea, complexul de substanţe nutritive din vin, fac ca acesta să fie un aliat în lupta cu alergiile, datorită conţinutului său în mangan. Pe lângă asta, vinul este bogat și în fier, cupru, zinc, calciu, magneziu şi siliciu corpului, şi s-a dovedit că are şi proprietăţi antibiotice.

Aliatul perfect pentru imunitate

Vinul roșu este alegerea perfectă și în această perioadă controversată. Conținutul său bogat în antioxidanți și substanțe nutritive stimulează sistemul imunitar să funcţioneze corect.

În același timp, studiile au arătat că o persoană care consumă vin regulat va suferi de răceală sau infecții virale mult mai rar decât o persoană care nu face aceast lucru. Pe lângă asta, fitoterapeuţii recomandă cure cu vin persoanelor cu psihic vulnerabil, care suferă de astenie, oboseală cronică, de insomnie sau de depresie.

Cu alte cuvinte, persoanele care trec prin astfel de stări trebuie să consume un pahar de vin natural odată pe zi.