Alimentele care te scapă de tristețe și depresie. Îți protejează creierul mai bine decât orice altceva. Nutriționistului Gianluca Mech spune cum trebuie consumate

de:
02 oct. 2020
Alimentele care te scapă de tristețe și depresie. Îți protejează creierul mai bine decât orice altceva. Nutriționistului Gianluca Mech spune cum trebuie consumate

Depresia este una dintrele ce mai grave afecțiuni care afectează din ce în ce mai multe persoane. Această afecțiune nu trebuie negată ci trebuie tratată până nu devine din ce în ce mai gravă. Nutriționștii vin și ei în ajutorul persoanelor care suferă de depresie. 

Nutriționistului Gianluca Mech este de părere că stările depresive pot fi combătute cu ajutorul unei alimentații corecte. În cazul în care nu știai, antioxidanții previn deteriorarea celulelor.

De asemenea, organismul nostru produce molecule numite radicali liberi, care pot duce la deteriorarea celulelor, îmbătrânire prematură și alte astfel de probleme. Studiile au demonstrat că radicalii liberi au un efect negativ în special asupra creierului. Nu există o modalitate de stopare a existenței radicalilor liberi. Efectul lor poate fi însă diminuat cu ajutorul alimentelor bogate în antioxidanți.

Printre acestea alimente minune se numără: caise, broccoli, morcovi, piersici, dovleac, spanac, cartof dulce; Vitamina C: afine, broccoli, grapefruit, kiwi, portocale, ardei, cartofi, căpșuni, roșii; Vitamina E: nuci și semințe, uleiuri vegetale, germeni de grâu.

Astfel, dacă te confrunți cu o stare depresivă, adaugă neapărat aceste fructe și legume în dieta ta. Ele vor avea un efect calmant și îți vor da o stare de spirit mult mai bună.

Zahărul trebuie să dispară

Pe lângă faptul că vei adăuga aceste alimente în dieta ta, trebuie să și elimini o parte din ele. Încearcă să renunți la alimentele zaharoase și să optezi pentru carbohidrați compecși, cum ar fi cerealele integrale.

Nici proteinele nu sunt de neglijat. Alimentele precum curcanul, tonul și puiul conțin un aminoacid numit triptofan. Acesta stimulează producția naturală a serotoninei. Încercați să consumați cât mai des proteine, în special atunci când aveți nevoie să vă limpeziți mintea și să vă sporiți energia.

Alte surse de proteine pe care le poți consuma în fiecare zi sunt: fasole și mazăre, carne de vită slabă, brânză cu conținut scăzut de grăsimi pește, lapte, carne de pasăre, produse din soia și iaurt.